<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de març 08, 2006


Cinc germans kurds presenten una singular alteració genètica

La premsa ignorant es fa ressò de l’estúpida idea que relaciona el fet amb el pas humà cap al bipedisme.

Un cas més de pseudociència

Cinc germans que viuen en una remota població del Kurdistan caminen de quatre potes i parlen d'una forma molt rudimentària, com podien fer-ho els primers homínids. El professor Uner Tan, de la Facultat de Medicina de la Universitat de Cukurova (Turquia), explica els detalls d'aquest cas en el número de març de la revista “International Journal of Neuroscience (1) L'edició electrònica d'aquesta revista inclou un vídeo amb alguns dels germans caminant a quatre potes.

L'autor apunta sorprenentment que la mutació genètica que provoca l'estrany comportament d'aquests germans podria ajudar a estudiar l'aparició del bipedisme en els primers homínids. Fins i tot s'atreveix a apuntar que aquesta nova síndrome "podria ser utilitzada com un model vivent per a l'estudi de l'evolució humana". En aquest mateix sentit, experts com Keith Crandall, de la Universitat de Provo (Utah, Estats Units), indiquen que aquest podria ser un cas puntual de la denominada reversió evolutiva, és a dir, l'aparició (per mutació genètica) d'una característica que ja havia estat abandonada en l'evolució de l'espècie afectada.


Origen de la tragèdia

El cas de la família kurda que camina de quatre potes es va donar a conèixer internacionalment l'estiu passat. Després de la publicació de les primeres fotografies, alguns mitjans de comunicació van considerar que es tractava d'un engany. Finalment, el professor Uner Tan es va desplaçar a la població on viuen els afectats i va analitzar la seva conducta i les característiques morfològiques i genètiques. Ara Uner Tan presenta els seus resultats amb el suport d'experts de fisiologia evolutiva britànics i d'un reportatge que emetrà demà la BBC.

Els afectats per aquesta alteració (que molt possiblement es coneixerà ara com la síndrome de Tan) són tres noies i dos nois (d'entre 18 i 34 anys) d'una família amb 19 fills. Els cinc afectat tenen retards mentals importants i parlen amb serioses dificultats. La causa més probable d'aquesta alteració és una malformació genètica relacionada amb la consanguinitat dels seus pares (que, segons l'autor de l'article, sembla que són cosins).

________________________________

(1) A new syndrome with quadrupedal gait, primitive speech, and severe mental retardation as a live model for human evolution.

Uner Tan. International Journal of Neuroscience, Vol.116, Nun 3, march 2006, 361 - 369


This page is powered by Blogger. Isn't yours?