<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de març 25, 2006

Canal 9 insisteix amb el tema paranormal

Ara investiguen sobre els pretesos fenòmens de la Biblioteca Valenciana

Un equip de la productora Acca Media, que realitza per a TVV el programa Lluna plena, s'ha endinsat en els suposats misteris del monestir de Sant Miquel dels Reis, seu actual de la Biblioteca Valenciana, a la caça de psicofonies procedents dels esperits que, segons els experts en parapsicologia, i com intenta demostrar aquest reportatge, habiten entre els murs de l'edifici.

L'equip es basà en els testimonis d'un expert, que assegurava haver escoltat veus a l'edifici, i un equip de cinc persones es traslladà fins a Sant Miquel dels Reis per a comprovar, in situ, quelcom del que “tot el món parla, però que ningú ha pogut constatar”, segons fonts de la productora. L'equip ha comptat amb suport audiovisual, i amb l'assessorament d'un paragnosta que reconeix que “el lloc transmet vibracions que fan pensar que ha albergat molt de dolor i patiment”. Testimonis crèduls que donen suport d’una manera totalment absurda i anticientífica, el que sempre han mantingut els habitants que resideixen prop de l'antic monestir, en afirmar que està embruixat.

El treball de l'equip de Lluna plena, que emetrà el reportatge el pròxim 6 d'abril, s'ha centrat en dues vies: “D'una banda, s'ha intentat gravar en àudio les possibles psicofonies, i per una altra, s'han registrat en vídeo imatges d'un túnel que construïren els presos per a escapar, i que s'assegura que arriba fins la platja”. Els resultats han sigut sorprenents segons els responsables de la productora, que no esperaven menys d'un espai tan emblemàtic per tot el que ha albergat de dolor i patiment al llarg de tants anys i segles. Com si les pedres tinguessin memòria...

Els enregistraments s'han realitzat, principalment, en horari nocturn, i en diversos llocs del complex, amb la intenció de «pentinar» la possible existència d'esperits en un edifici que, al llarg de gairebé cinc segles, ha sigut mausoleu, monestir, presó i cementiri, la qual cosa confirma, segons la productora, la seva idoneïtat com a nexe d'unió amb el més enllà, quelcom que no ha passat inadvertit als experts

Una història dramàtica

El monestir de Sant Miquel dels Reis atresora una història repleta d'esdeveniments dramàtics. De fet, el seu origen està lligat a la mort de la reina Germànica de Foix, que pensà en aquest lloc com el més adequat perquè reposés el seu cadàver, en 1537, amb la intenció de crear un lloc semblant a l'Escorial, que servís per al repòs etern de reis i prínceps. Alguns creients en fenòmens paranormals encara asseguren que l'esperit de la virreina de València encara vaga entre els seus murs.

A mitjans segle XVI, Sant Miquel dels Reis es convertí en monestir dels jeronis, i al seu cementiri van ser enterrats, durant segles, els monjos de l'ordre, fins que la desamortització acabà amb l'ús religiós de l'edifici. Arribaria llavors l'abandó, i el seu posterior ús, durant el segle XIX, com a asil de pobres i presidi.

El període més turbulent i dramàtic de l'actual Biblioteca Valenciana és també un dels més recents, i s'origina durant la Guerra Civil, després de la qual es convertí en presó en què van ser tancats i executats pel règim franquista centenars de presoners del bàndol republicà.

Basat parcialment en un article de Ricardo Rodríguez del diari Levante


This page is powered by Blogger. Isn't yours?