<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de febrer 22, 2006

Nevada groga, negra y gris en una illa russa

MOSCOU.- Nevades de color groc, negre i gris sorprengueren avui els habitants de l'aldea Sabo, al nord de l'illa russa de Sajalin, en el Pacífic, informà el Ministeri de Situacions d'Emergència.

L'estrany fenomen també es véu a les voltants de la ciutat d'Ojà, en la part septentrional de Sajalin, indicà un portaveu d’aquesta cartera.

Les organitzacions ecologistes han exigit a les autoritats investigar el succés davant del temor que la neu roja sigui perillosa per a la població.

Natalia Tkachova, cap de l'administració de Sabo, lliurà mostres de la neu sospitosa a la Inspecció de Defensa del Consumidor en Ojà per a aclarir el misteri.

Segons testimonis, als lloc on es fon aquesta neu queden taques olioses de color grogrós i una olor peculiar.

El portaveu afegí que la neu no presenta contaminació radioactiva i l’anàlisi química estarà realitzada la propera setmana.

De moment, els experts opinen que el misteri de la neu de color no és una altra cosa que una particular conseqüència de l'activitat del volcà Ebeko, a l'illa de Paramushir, prop de Sajalin.

Durant les últimes dues setmanes, aquest volcà llançà fum, gas i cendra a fins a dos quilòmetres d'alçària i pogué acolorir de negre i gris la neu que caigué a l'aldea russa.

El color groc pot indicar que a la neu hi ha partícules de sofre, element característic de les activitats volcàniques.


Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?