<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de febrer 15, 2006

Ministeri de defensa obra els seus arxius OVNI al públic

El govern britànic deixa clar que no hi ha cap indici de visites extraterrestres

LONDRES - Els expedients OVNI del Regne Unit estan oberts al públic. Informes sobre "llums amb forma de cuc rebolcant-se pel cel", objectes "brillants amb forma de donut" i enormes llums "amb forma de planxa" figuren entre els observacions OVNI que suposadament hagueren de mantenir-se en secret per espai de 25 anys.

Els arxius mostren que Loughton, al comtat d'Essex, és la capital dels OVNIS en els comtats que envolten Londres.

El ministeri de defensa informa de sis observacions en el dit lloc - cinc d'ells a la nit del 10 de setembre l'any passat, quan hi hagué una sèrie d'informes sobre tres enigmàtiques llums ataronjades al cel.

Les observacions en el Londres metropolità, remuntant-se al 2002 i conservats als arxius del Ministeri de Defensa, s’han fet públiques com a conseqüència d'una petició emparada en la Llei de Llibertat d'Informació per part del rotatiu Evening Standard.

El ministeri rep centenars d'informes a l'any, la majoria d'ells són descartats com a llums d'avions o fenòmens naturals.

Però alguns manquen d'explicació racional, i com a conseqüència, el govern manté "la ment oberta" cap al concepte dels plats voladors i les naus espacials.

Després de la petició per part del periòdic Standard, el departament OVNI del ministeri de defensa - el SF4 - revelà detalls de 34 observacions amb les seves dates, hora i lloc.

Entre elles figuren descripcions de "un objecte negre amb forma de cigar-puro que accelerà a velocitats que sobrepassarien a un caça-reactor" sobre el sud-est de Londres i una llum "rectangular i blanca" que s'estenia sobre Primrose Hill.

Nick Pope, que es va ocupar d’estudiar l’atenció de les administracions britàniques entre 1991 i 1994, digué que les dades no eren sorprenents en absolut. Declarà que "Londres té la major quantitat d’observacions perquè hi ha mes persones que viuen aquí per a informar de qualsevol activitat inusual.

Quasi el 95% de les observacions poden explicar-se, però queda el 5 per cent restant. No vull alarmar a ningú, però crec que resulta perfectament factible que no estiguem sols a l'Univers".

Un dels testimonis, Robert Sloan, indicà: "Hi havia una triangle de tres globus penetrants. Em féu pensar en una escena d'encontres propers. Tots estaven al·lucinats. No hi ha manera en què un avió pogués desplaçar-se a tal velocitat".

Altres ovnis detectats inclouen tres casos a St John's Wood, dos sobre Hornchurch, Essex i tres més a Wimbledon.

Timothy Good, veí de Beckenham i autor de diverses novel·les sobre OVNIS, digué que "els OVNIS segueixen sent el tema de major sensibilitat per a la intel·ligència britànica. Resulta meravellós que estiguin donant a conèixer aquesta informació ara, encara que crec que estan reservant encara més. La quantitat d’observacions sobre Londres i el fet que ningú ha trobat una explicació racional em resulta tant fascinant com emocionant".

Un portaveu del ministeri digué que no hi havia res a indiqués activitat alienígena. "Examinàrem els informes OVNI exclusivament per a establir si hi ha qualsevol evidència que l'espai aeri del Regne Unit hagi esta envaït per activitat aèria hostil o desautoritzada".

"No tenim coneixement de cap evidència que comprovi l'existència d'aquests suposats fenòmens.

London Evening Standard


This page is powered by Blogger. Isn't yours?