<$BlogRSDUrl$>

divendres, de febrer 24, 2006

Les nines per a fer vudú triomfen entre els joves a Xangai

Xangai (La Xina).- Les nines per a fer vudú s'han convertit en un dels articles amb més èxit entre els joves de la ciutat oriental de Xangai, que les utilitzen per a aprovar els exàmens, perdre pes o tirar el mal d'ull als seus enemics.

Segons informa aquest divendres la premsa local, les nines, fabricades artesanament i importades de Tailàndia, es venen a 5 dòlars amb els lemes: "Fer el mal d'ull als enemics" o "portar sort al propietari i els seus amics".

"Per exemple, aquest model anomenat daimo terminal és la més poderosa. Pot fer que el teu pitjor enemic sigui infeliç durant molt de temps", explicà Iang Min, propietari d'una de les botigues on es poden trobar aquests productes.

La cada vegada més popular nina està trenada en cànem i té un cor de tela cosit a l'altura del pit, en el que s'han de clavar les agulles per a efectuar l'encanteri.

"No puc garantir els seus efectes. Però creure en elles, portarà segurament canvis en la teva vida", manifestà Iang.

Els psicòlegs, no obstant, han advertit dels riscs d'aquesta nova "joguina" ja que s'utilitza com un "mètode equivocat" per a alleujar la pressió de la vida a la ciutat.

Agència EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?