<$BlogRSDUrl$>

divendres, de febrer 03, 2006

La dictadura iconogràfica del crèduls

Suspès sense sou un jutge italià que no vol tenir un crucifix a la sala d'audiències

Roma.- Un jutge italià que refusa a tenir un crucifix penjat a la seva sala d'audiències ha sigut suspès sense salari. És l’incident més recent en la seva batalla amb les autoritats judicials per una llei que es remunta a l'època feixista, que requereix que el crucifix cristià estigui penjat en totes les corts i escoles estatals italianes.

En aquest estat aclaparadorament catòlic, les disputes entre no creients i aquells que volen reafirmar les antigues arrels i tradicions cristianes del país, estan començant a ser notícia per primera vegada.

El jutge Luigi Tosti viu en Rimini, a la costa adriàtica d'Itàlia. Va ser sentenciat per una cort el passat desembre per refusar-se a treballar en una sala d'audiències amb un crucifix exposat a la paret, i se li imposà una condemna suspesa de set mesos de presó.

Després, aquesta setmana se li informà que havia estat suspès del seu treball sense salari fins a nou avís, per resolució del màxim tribunal judicial italià.

Simpatia pel judaisme

Tosti ha apel·lat la decisió. El jutge digué que té simpatia pel judaisme i que ha demanat permís per a col·locar una menorah o símbol religiós jueu, en lloc del crucifix, però que les autoritats li havien negat l'autorització.

"Això és discriminació religiosa i va en contra de la llibertat de creences consagrada en la constitució italiana", Digué Tosti en una conversa telefònica.

L'exhibició obligatòria de crucifixos a les corts i escoles públiques italianes s'implantà fa 80 anys però no sempre es compleix estrictament a les aules de classe.

BBC News


This page is powered by Blogger. Isn't yours?