<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de febrer 22, 2006

El Suprem dels Estats Units permet l'ús d'un té al·lucinogen

Washington.- Els seguidors nord-americans d'una religió procedent de a Brasil poden importar i utilitzar en les seves cerimònies un té al·lucinogen, segons decidí el dimarts per unanimitat el Tribunal Suprema, en un cas que enfrontava a la llibertat de religió amb les lleis federals.

La resolució, el primer sobre llibertat religiosa que escriu el president del tribunal, John Roberts, rebutjà els intents del Govern dels Estats Units per detenir la importació i l'ús del té d'hoasca per un grup de seguidors del culte religiós a Nou Mèxic.

El Suprem mantingué una resolució d'un tribunal d'apel·lació, que dictaminà que el Govern ha de permetre l'ús del té d’hoasca com a part d'una pràctica espiritual del culte anomenat O Centre Espirita Beneficiente Uniao do Vegetal a causa de la llei de llibertat religiosa sancionada a 1993.

Membres d'aquest grup religiós creuen que el té és sagrat i que els ajuda a connectar-se amb Déu. El té preparat, fet amb dues plantes que creixen en l'Amazònia, conté DMT (dimethyltryptamine), una substància controlada prohibida per les lleis federals de drogues.

Roberts desestimà el principal argument del Govern que té un interès imperiós en l'aplicació uniforme de la llei contra drogues il·legals, i que no podia haver-hi excepció per a permetre l'ús d'al·lucinògens en pràctiques religioses.

"L'argument del Govern repeteix el clàssic argument utilitzat pels buròcrates al llarg de la història. Si jo faig una excepció amb vostè, hauré de fer una amb tots. Així que no hi ha excepcions", escrigué Roberts

.El magistrat agregà que el Govern ja havia fet una excepció en permetre l'ús de peiot en alguns cultes natius, i no havia proves que l'excepció hagués soscavat la capacitat per a regular la prohibició de l'ús de peiot.

Agència Reuters


This page is powered by Blogger. Isn't yours?