<$BlogRSDUrl$>

dijous, de gener 05, 2006

Ressentit contra l’Església Catòlica demanda un antic company de seminari

Un tribunal italià decidirà si existí Jesús

Un tribunal italià dictaminarà sobre l'existència de Jesús de Natzaret... i si l'Església Catòlica podria estar violant la llei en ensenyar que aquest realment existí fa 2.000 anys.

El cas enfronta a dos homes de més de 70 anys, que són de la mateixa ciutat del centre d'Itàlia i van anar al mateix seminari en la seva adolescència. L'acusat, Enrico Righi, continuà i es convertí en sacerdot i escriu per al periòdic de la parròquia. El demandant, Luigi Cascioli, acabà com a ateu que, després d'anys de discussions legals, aconseguirà anar a judici a finals de mes.

"Comencí aquest judici perquè volia donar el cop de gràcia contra l'Església, portadora d'obscurantisme i retrocés", afirmà Cascioli.

Cascioli diu que Righi, i per extensió tota l'Església, violen dues lleis italianes. La primera és "Abuso di Credulita Popolare" (Abús de la credulitat popular) que protegeix a la gent de ser estafats. El segon delicte, segons diu, és "Sostituzione di Persona", o usurpació de la personalitat. "L'Església construí la imatge de Crist sota la personalitat de Joan de Gamala", reclama Cascioli, referint-se a un jueu que en el segle primer lluità contra l'Exèrcit romà.

Un tribunal de Viterbo escoltarà a Righi, que s'asseurà a la banqueta dels acusats, en una audiència preliminar el 27 de gener, que té la intenció de determinar si el cas és digne de seguir endavant.

"En el meu llibre, La Faula de Crist, presento proves que Jesús no existí com a figura històrica. Ell ha de desmentir-ho presentant proves de l'existència de Crist", comentà Cascioli

Righi, de 76 anys, semblava frustrat pel cas i desconcertat pel que fa a per què Cascioli — que, com ell, procedeix de la ciutat de Bagnoregio — singularitza en ell mateix la seva croada contra l'Església. "Ambdós som de Bagnoregio. Els dos estiguérem junts al seminari. Després ell seguí un camí distint i no ens tornàrem a veure més", comentà Righi "Des que sóc sacerdot escric en el periòdic de la parròquia. Ara m'està demandant per "enganyar" a la gent".

Righi afirma que té multitud de proves per a demostrar l'existència de Jesús, inclosos texts històrics. També al·lega que la justícia està de la seva part. El jutge que presideix el cas ha intentat repetidament descartar el cas, provocant apel·lacions de Cascioli. "Cascioli diu que no ell existí. I jo dic que sí", digué. "El jutge haurà de decidir si Crist existí o no".

Encara que Cascioli admet que té moltes probabilitats en el seu contra, especialment en la Itàlia Catòlica i Romana. "Necessitaria un miracle per a guanyar", bromejà.

Reuters


This page is powered by Blogger. Isn't yours?