<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de gener 18, 2006

Ningú a la Santa Seu ha emprès una campanya per a “rehabilitar” a Judes

Ciutat del Vaticà. La Santa Seu no ha emprès cap campanya per a rehabilitar Judes, l'apòstol que va lliurar Jesús per un grapat de monedes, assegura un representant vaticà a què mitjans de comunicació li atribueixen paraules que mai pronuncià.

La qüestió sorgí després de la notícia que la “Maecenas Foundation for Ancient Art” de Basilea (Suïssa) i la revista “National Geographic” tindrien intenció de publicar per Pasqua - només en francès, anglès i alemany -, el contingut d'un manuscrit del segle I, amb l'evangeli apòcrif de Judes. D'aquest escrit, es tenia notícia fins ara només per Sant Ireneu, bisbe del segle II.

L'anunciada publicació ha encès a Itàlia un debat sobre la figura de Judes Iscariot, l'apòstol que traí Jesús. El diari de Torí “La Stampa”, en un article publicat l'11 de gener, revelà que, segons algunes indiscrecions, el manuscrit apòcrif portaria a una revaloració de Judes, qui hauria col·laborat en el disseny de salvació de Déu per a la humanitat amb la crucifixió de Jesús.

En aquest sentit, “La Stampa” citava els comentaris de l'escriptor Vittorio Messori i de monsenyor Walter Brandmüller, president de la Comissió Pontifícia de Ciències Històriques.

I, basat en aquests arguments, el diari “The Times” de Londres publicà el 12 de gener un article en què manté que monsenyor Brandmüller estaria liderant una campanya des del Vaticà per a convèncer als creients de la bondat de Judes. Aquesta notícia no té cap fonament segons el Vaticà.

Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?