<$BlogRSDUrl$>

divendres, de gener 13, 2006

L'Església Noruega obliga un capellà a dimitir com jurat per a Miss univers perquè tots som iguals

Oslo.- L'Església de Noruega obligà el divendres a dimitir a un sacerdot com a membre del jurat que decidiria, d'entre diverses dones en biquini, qui seria la concursant del país en el concurs de Miss univers.

Einar Gelius, un vicari luterà d'Oslo, ha dit que tenia dret a fer el que volgués durant el seu temps lliure, però els membres de l'Església han dit que com a clergue no deuria veure-se-li jutjant altres sers humans.

"Aquesta competició representa un punt de vista dels humans que no està d'acord amb l'Església", digué Arne Groeningsaeter, líder del consell diocesà d'Oslo, un organisme estatal que contracta sacerdots.

"L'Església hauria d'ensenyar que tots som iguals i que aquesta visió de les dones en concursos és particularment preocupant", agregà.

El jurat tindrà en compte a 12 dones d'entre 17 i 22 anys en l'espectacle televisat del dissabte per a elegir la representant de Noruega en la final mundial de Miss univers. L'audiència podrà elegir quina dona participarà a més en el concurs de Miss món. Les dones posaran primer enfront dels jutges en roba de carrer, després en vestit de nit i finalment en biquini.

Gelius s'ha resistit durant una setmana a la pressió per a dimitir fins que li ho demanà el bisbe d'Oslo.

"Tenim fins a les 7 pm per a trobar un reemplaçament, però no hauria de ser massa difícil", digué el portaveu del concurs de bellesa, Geir Hamnes.

Agència REUTERS


This page is powered by Blogger. Isn't yours?