<$BlogRSDUrl$>

divendres, de gener 27, 2006

El sindicat unificat de la policia espanyola cau en el parany de les llegendes urbanes

La professora imaginària

Mollet del Vallès.- El Sindicat Unificat de la Policia (SUP) ha tramès un escrit a la Generalitat i a l'Escola de Policia de Catalunya de Mollet del Vallès en què exigeix una investigació i que es prenguin mesures contra la professora del centre Marta Torner per un exercici pràctic que suposadament fa als alumnes, que consideren denigrant per als agents de la Policía Nacional.

Diuen els sindicalistes de la Policía Nacional que la professora Torner incita els alumnes i futurs membres dels Mossos d'Esquadra a intervenir les armes que porten els funcionaris de la Policía Nacional quan estan fora de servei, quan en realitat la llei els faculta a dur-les.

L'escrit del sindicat relata que s'han assabentat que la professora Torner planteja als seus alumnes la resolució del següent exercici teòric:

«S'ha produït una trucada a les dependències policials informant que en un supermercat s'ha vist un home que porta una pistola sota la jaqueta, tot i que no ha fet res amb ella. Quan arriba la dotació policial comproven que és un agent de la Policía Nacional fora de servei.»

Pregunta: «Quina serà la intervenció correcta?»

Segons l'escrit del SUP, la professora Torner dóna com a resposta correcta la següent: «Un cop identificat el policia, se li ha d'intervenir l'arma i proposar-lo per a una sanció.»

El sindicat està indignat per la resolució de la professora i recorda que amb carnet professional els agents de la Policía Nacional estan autoritzats a diposar de dues armes i dur-les, estiguin o no de servei. Afegeix que la llei de cossos i forces de seguretat de l'Estat els obliga a actuar fins i tot si estan fora de servei i per això és convenient dur l'arma sempre. El SUP reclama una investigació i que s'exigeixin les responsabilitats en què hagi pogut incórrer la professora Marta Torner.

Afers imaginaris

La investigació que ja té acabada l'Escola de Policia de Catalunya conclou que no només és imaginari el supòsit que es planteja en l'exercici teòric, sinó també la identitat de la professora que mencionen els membres del SUP.

Fonts de l'Escola de Policia de Mollet han assegurat que al centre no hi ha cap professora ni instructora que es digui Marta Torner. Hi ha una docent que es diu Torner de segon cognom, però imparteix matèries diferents de les descrites. Actualment, els alumnes no han de resoldre cap exercici que plantegi la situació del supermercat amb un home armat ni cap de similar.

L'escola admet que en cursos anteriors s'havien impartit classes en què es plantejava un problema que s'assemblava: el cas d'una persona que es detectava en un bar i que duia una arma. «No es mencionava, però, que fos agent de la Policía Nacional ni de cap altre cos policial», exposen fonts de l'escola de Mollet.

Resolució errònia

L'escola assegura, a més a més, que la solució de retirar l'arma al policia que aporta la professora imaginària mencionada en l'escrit del SUP seria totalment errònia i equivocada i que són perfectament coneixedors dels textos legals que faculten els policies a dur armes i a disposar-ne. Recorden, a part, que a l'Escola de Policia de Catalunya no s'hi formen només mossos d'esquadra sinó agents de tots els cossos policials. «La funció de l'escola és fomentar la coordinació i col·laboració entre cossos policials», conclouen les fonts del centre, que apunten que el cas de la professora Marta Torner i l'exercici imaginari sembla fruit del joc del telèfon.

Tura Soler , El Punt


This page is powered by Blogger. Isn't yours?