<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de gener 24, 2006

Crea una escola sobre fantasmes, cobra 120 lliures i a més sembla que és escèptic

El castell anglès Muncaster, amb 800 anys d'antiguitat, és un dels més cèlebres d'Anglaterra per les «freqüents aparicions». Els amants dels vampirs espectres estan de sort, ja que el castell de Muncaster, una de les «cases encantades» més cèlebres d'Anglaterra, serà la primera escola sobre fantasmes del país.

Conegut per deixar glaçats als visitants amb les seves aparicions freqüents i els seus hostes del més enllà, el castell de Muncaster és un edifici majestuós d'uns 800 anys d'antiguitat situat a la regió dels llacs, al nord-oest d'Anglaterra. Aquest lloc místic va ser elegit per Jason Braithwaite, psicòleg cognitiu i neuròleg de la Universitat de Birmingham, per a donar classes de sensibilització als fenòmens paranormals.

L'edifici és cèlebre per la seva sala de tapissos i pels crits o gemecs de xiquets que s'escolten, a més dels seus sorolls inexplicables o les seves aparicions. Una “dama blanca”, el fantasma d'una jove dona, Mary Bragg, assassinada enfront de la reixes del castell en el segle XIX, estaria present regularment als jardins o a les carreteres pròximes, així com l'espectre d'un antic bufó del castell, Tom Fool. Braithwaite, de 34 anys, diu que és escèptic quant a la realitat d'aquests fenòmens, però vol donar els coneixements científics necessaris als seus alumnes perquè avaluen la realitat d'aquests successos.

“No dic que puguin explicar aquests fenòmens, però els alumnes tindran els coneixements necessaris per a examinar de manera racional i sensata” el que succeeix al castell, explica el professor.

Segons Braithwaite els sorolls i les visions a l'edifici podrien estar vinculats a fenòmens físics naturals. “Algunes percepcions poden estar provocades per camps magnètics estranys i irregulars”, explica.

Les classes començaran al març, i dos dies de curs costaran 120 libras (175 euros), nit al castell inclosa. Els organitzadors han rebut l'aval de la família Pennington, que “viu” al castell des de 1208.

Respectuosos del desig de Peter Pennington, el cap de la família que no vol entrar en el “sensacionalisme televisiu”, els alumnes no utilitzaran ni bola de vidre, ni taula ouija, ni cap altre instrument associat a les mèdiums.

“L'objectiu és fer un vertader treball científic, explicar per què tanta gent veu o creu veure fantasmes en aquest castell”, insisteix Braithwaite. “La gent escolta coses, veu coses, sent coses, què succeeix? Podem explicar això psicològicament o en termes de funcionament del cervell?”, afegeix.


Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?