<$BlogRSDUrl$>

dilluns, de desembre 26, 2005

Una versió curiosa dels fantasmes de la carretera

Guatemala-. Els joves Abelino Txicará i Pascual Toj Tzum, del llogarret de Guapinol, municipi de Txitxicastenango, departament del Quixé, visqueren un Nadal que no oblidaran mai en la seva vida.
El mateix dia de Nadal morí en aqueixa aldea el Sr. Orlando Ixquiac, familiar llunyà del primer d'ells. Per a complir amb l'última voluntat del difunt, es decidí transportar el cos al lloc on demanà ser enterrat: Plans del Pinal, una comunitat veïna a la ciutat de Quetzaltenango. No trobant-se un altre mitjà per a fer-ho més que el trasllat del taüt en un camioneta guiada pels joves esmentats, el dia 25, a l’hora baixa, emprengueren el viatge.
Segons ho relatà posteriorment Toj Tzum, de 22 anys d'edat -commocionat encara per allò que ha viscut-, ja entrada la nit en travessar el túnel de Zunil punxaren una llanda. Com plovia torrencialment en aqueix moment, volgué la Providència que el vehicle quedés sota el túnel en el moment en què arribaven gairebé al final del mateix. Això els permeté treballar sense mullar-se per a canviar la roda. Però ni ben començaren la tasca, es trobaren que la clau que portaven estava gastada i no permetia llevar els corresponents caragols.
De nit, plovent, i en dia de Nadal, desesperaven ja els dos joves Sense saber com resoldre el problema, agreujat per la urgència de transportar el cadàver.
En aqueixes circumstàncies aparegué un mecànic sense que sabessin d'on, qui sol·lícitament es prestà a ajudar-los. En un instant, d'acord amb el relatat per Toj Tzum, el desconegut canvià la llanda, negant-se després de forma contundent a continuar amb ells, rebutjant l'oferiment de ser transportat a pesar de la torrencial pluja. Sense insistir massa, els dos joves continuaren la seva marxa.
La sorpresa majúscula la tingueren en el punt de destí, a Plans del Pinal. Ni Pascual Toj Tzum ni Abelino Txicará encerten a explicar per què el caixa de mort arribà buida.
Nuestro Diario (Guatemala)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?