<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de desembre 21, 2005

Sentència a Pensilvània contra l'ensenyament de dogmes creacionistes

Un jutge federal de Pennsilvània va prohibir ahir l'ensenyament de la teoria del "disseny intel.ligent" a les classes de biologia com una alternativa a la teoria de l'evolució de Darwin. El jutge John Jones va considerar que aquesta doctrina pròxima al creacionisme i que defensa l'origen diví del món viola el principi constitucional que prohibeix ensenyar religió a les escoles públiques.

"La nostra conclusió avui és que l'ensenyament del 'disseny intel.ligent' com a alternativa a la teoria de l'evolució de Darwin a les classes de ciències de les escoles és anticonstitucional", va escriure el jutge John Jones en una sentència de 130 pàgines. Als EUA es coneix com a "disseny intel.ligent" una teoria que assegura que el món no és resultat de l'evolució, com mantenia Charles Darwin, sinó que és massa complex per ser fruit de la casualitat, i es deu a una "intel.ligència superior".

LLARGUES CAMPANYES

La decisió judicial suposa un cop a les aspiracions dels conservadors religiosos que tant de pes tenen en l'actual Administració de George Bush. Des de fa dècades, els evangelistes porten a terme campanyes en diversos estats per promoure a les classes de biologia una alternativa a la teoria de l'evolució de Darwin.

El consell d'educació de Dover, una petita ciutat de Pennsilvània, va votar l'octubre del 2004 a favor que la tesi del "disseny intel.ligent" fos inclosa obligatòriament a l'ensenyament de la biologia durant el batxillerat. Així, des d'aleshores, els estudiants han après que l'evolució és només una teoria i no un fet provat, que hi ha "llacunes" en aquesta teoria, i per això eren convidats a considerar altres explicacions sobre l'origen de la vida, incloent-hi el "disseny intel.ligent".

Un grup d'11 pares van recórrer aquesta decisió als tribunals. El jutge John Jones va considerar que els membres del consell d'educació de Dover que van votar a favor del "disseny intel.ligent" van donar un servei deficient als ciutadans.

Extret de El Periódico de Catalunya


This page is powered by Blogger. Isn't yours?