<$BlogRSDUrl$>

dijous, de desembre 22, 2005

Quan la credulitat i les pors fan perdre diners

Una aprofitada "desallotja" alguns dels fantasmes del castell de Hamlet

Els cambrers d’un restaurant situat en el castell de Kronborg a Dinamarca, també conegut com el castell de Hamlet, respiraran tranquils després que una especialista en el més enllà desallotgés a la major part dels fantasmes que allí vivien, i els qui els perseguien des de l'estiu.

"Arran de l'obertura al juny, passaven coses rares per les nits en la secció 14 del restaurant: espelmes que s'encenien soles, portes que es tancaven sense motiu, taules que es col·locaven en un altre ordre, botelles de vi que queien de les prestatgeries", explicà Dorte Andersen, cambrera del restaurant. "Tenia moltíssima por, i no era l'única", afegí.

Una parapsicòloga, Birgitte Graae, va ser cridada al rescat per a fer fugir als mals esperits. "Ella està amb nosaltres des de l'estiu i ha pogut desallotjar a la major part dels fantasmes, però encara en queden, ho sento", admeté la cambrera.

"És angoixós sentir que hi ha un ser misteriós que aguaita. Encara veig una ombra grisa darrere de mi quan em canvio per a posar-me la roba de treball, i em segueix en els meus moviments", agregà Dorte.

Altres cambreres evoquen també "aquesta mirada de tafaner en el vestuari", "el fred a l’esquena" que senten, "l'olor dels cadàvers" i la "presència misteriosa de sers apareguts".

El castell reial de Kronborg en Helsingor (al nord de Copenhaguen), d'origen medieval i després transformat en castell del Renaixement, va ser el lloc on l'escriptor britànic William Shakespeare desenvolupà la història d'una de les seves tragèdies més cèlebres, 'Hamlet'.

Agència AFP

This page is powered by Blogger. Isn't yours?