<$BlogRSDUrl$>

dijous, de desembre 01, 2005

La fira catòlica dels fets sobrenaturals:

un miracle per a santificar Joan Pau II i un altre de Benet XVI

Els crèduls atribueixen tot el que no es pot explicar actualment a forces sobrenaturals, en lloc d’esperar que els avanços científics proporcionin argumentacions en el futur, tal i com ha passat fins ara amb tants i tants fets atribuïts en el passat a déus, esperits i dimonis.

Una monja malalta de càncer en fase terminal, curada inexplicablement a França, serà el miracle que li obrirà a Joan Pau II el camí a la beatificació i, després, a la santedat.

Així ho suggerí a la premsa italiana el senyor Estanislau Dziwisz, actual arquebisbe de Cracòvia i fidel secretari privat de Karol Wojtyla durant més de 30 anys. Si bé no volgué donar detalls sobre el fet en si, indicà que tingué lloc a França, a l'octubre últim.

A partir d'aquestes declaracions l'agència francesa catòlica I-Media assegurà ahir que es tracta d'un episodi ocorregut a França, quan la religiosa pogué curar-se suposadament sense explicacions científiques d'un càncer fulminant. El guariment ocorregué després que un grup de monges amigues, que l'acompanyaven al seu llit de malalta, li resaren al difunt Joan Pau II per la seva intercessió.

Si bé hi ha centenars de testimonis en tot el món de persones que clamen haver obtingut un miracle gràcies al papa polonès mort el 2 d'abril últim, perquè sigui vàlid com a prova d'un procés de canonització, aquest ha d'haver ocorregut després de la mort del candidat.

En aquest sentit, el cas de la monja, ocorregut a l'octubre passat, resultaria vàlid. I-Media no donà més detalls a causa de l'estricte secret necessari perquè els qui analitzen la causa, i en especial, el miracle, puguin treballar en serenitat i sense condicionaments.

El que interessa ara els catòlics és com seran els temps del procés de beatificació, que molts creuen que seran ràpids. No cal oblidar, respecte d'això, que el 8 d'abril últim, durant els seus funerals solemnes, Joan Pau II fou aclamat sant pel fervor de la gent reunida a la Plaça de Sant Pere, que exclamava "Sant ja".

Atent a aquest clamor, com en el seu moment Joan Pau II féu amb la Mare Teresa de Calcuta, Benet XVI ja derogà la norma del dret canònic que indica que han de passar cinc anys de la mort per a obrir una causa de beatificació.

Un tribunal eclesiàstic, de fet, està analitzant la causa tant a Cracòvia - on Karol Wojtyla passà 40 anys de la seva vida, com a estudiant, actor, sacerdot, professor universitari, arquebisbe i cardenal -, com a Roma, on Joan Pau II fou cap de l'Església durant gairebé 27 anys i on morí.

Segons el senyor Estanislau, a Polònia les coses van bé i s’espera que acabi al març."

La veritat és que molts polonesos esperen que Benet XVI -que públicament sol dir que el seu amat predecessor està al cel- beatifiqui Joan Pau II "el Gran" al juny de l'any que ve, quan viatjarà a Polònia, terra natal del seu antecessor. Quelcom que sembla difícil perquè, amb immenses muntanyes d'informes per a analitzar, es presumeix que el tribunal eclesiàstic de la diòcesi de Roma no haurà acabat el seu treball.

Fonts informades del Vaticà, no obstant, creuen que el papa Ratzinger podria decidir que la informació que s'ha recopilat ja és prou com per a prendre la decisió de beatificar el seu predecessor. El pontífex, si vol, té l'autoritat per a elevar en qualsevol moment a Joan Pau II a l'honor dels altars, saltant-se les etapes canòniques.

Ratzinger a Alemanya

Mentre queda per veure's si Benedicte XVI voldrà seguir aquest camí, la premsa popular Alemanya informà fa uns dies que el papa alemany hauria fet un miracle durant la seva visita a Colònia per a la Jornada Mundial de la Joventut, a l'agost passat.

Els diaris Bild i Express consignaren la curació inexplicable de Víctor, un nen de 6 anys, de Düsseldorf, malalt de càncer, que a Colònia va ser abraçat per l'actual pontífex. La trobada entre el papa i el xiquet malalt de càncer fou un dels moments més commovedors d'aqueix primer viatge a l'exterior del Sant Pare, que va ser transmès en directe per tots els canals alemanys. Llavors, Benet XVI, de 78 anys, abraçà al nen i el beneí. Després d’això, que els pares del havien demanat intensament a través de l'església local, Víctor fou sotmès a noves sessions de quimioteràpia. Ara, els estudis indiquen que el tumor ha desaparegut.


Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?