<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de desembre 14, 2005

El físic espanyol Miguel Ángel Sabadell posa en el seu lloc a Josep Guijarro

Quan entendran alguns periodistes el que realment és la ciència? En un mes he vist com certs migs donen pàbul a històries que no arriben a idioteses: per a ser-ho, necessitarien certa ciència que brilla per la seva absència.

La primera és obra de l'escriptor Josep Guijarro. Atenció, biòlegs, la teoria de l'evolució és maçònica! Per què? La maçoneria vol acabar amb la religió, i l'evolucionisme és clarament antireligiós.A més, no va ser l'avi de Darwin membre d'una lògia? Seria prolix esmentar els errors i l'escàs coneixement que Guijarro demostra tenir de la teoria evolutiva i de la pròpia vida de Darwin. El més cridaner és que es fia d'un grup de creacionistes turcs que firmen com Harun Yahya, per a qui el 11-S va ser un complot evolucionista. Una dada, tal vegada desconegut per a Guijarro: Yahya és el nom de Juan el Bautista en el món musulmà.

Una altra miniidiotesa és Quart mil·lenni, de Canal Quatre. El programa és una versió d'un de la SER (Mil·lenni 3) on el seu director, Iker Jiménez, ven, amb una pàtina de realitat – perquè es queda en això –, absurditats com que no arribàrem a la Lluna. I a la porra les pedres lunars i els espillets que deixàrem allí per a mesurar amb làser la distància al nostre satèl·lit. Però, clar, què pensar de qui volgué «col·locar» a diversos museus de ciència i planetaris en una alerta per ovnis l'any passat. Fixin-se com estan d'orgullosos del seu programa: no s'atreviren a dir que eren de Mil·lenni 3 (Milenio 3) quan telefonaren als museus.

El súmmum del desvergonyiment és el minitoixprograma de Tele 5 TNT: editaren a un crític del fenomen de les cares de Bélmez, fent-li dir el que no digué.

És tot això periodisme? I el que queda per veure!

Miguel Ángel Sabadell, 20 minutos

This page is powered by Blogger. Isn't yours?