<$BlogRSDUrl$>

divendres, de desembre 23, 2005

Bonica tradició o superstició mantinguda amb finalitats comercials

El pare Noel viu a Islàndia, segons un sondeig de Reuters

El papa Noel pot viure a Islàndia - almenys si es jutja l'eficàcia dels seus ajudants -, el que pot ajudar les autoritats de l'illa a aconseguir més turistes dels seus rivals de l'Àrtic que també reclamen a Santa Claus.

Només Reykjavík respongué quan les oficines de Reuters en vuit països amb territori Àrtic escrigueren a papa Noel o als portadors locals de regals - des de Ded Moroz (l'avi de gel) a Rússia a Julenissen a Noruega - preguntant: On vius?

"Siguem bons i amables els uns amb els altres", respongué des d'Islàndia, amb un enllaç a "www.santaworld.is" que diu "des de fa molt, molt de temps Santa Claus ha viscut en Dimmuborgir", un zona remota del nord d'Islàndia.

La resposta, enviada per un eficient servei postal Nòrdic i per ajudants de Noel, pot ajudar a Islàndia en la batalla per guanyar-se els cors i els dòlars dels turistes enfront d'altres nacions rivals que també s'atribueixen la residència del gran personatge nadalenc.

La llar de papa Noel sol ser un motiu de tensió a l'hora d'ara, especialment a la regió Nòrdica on Finlàndia atrau al voltant de mig milió de visitants cada any a Rovaniemi al Cercle Àrtic per a visitar un jovial Santa amb barba blanca i vestit de roig.

Des de Rovaniemi, Santa Claus digué que la carta de Reuters ha d'estar entre l'al·luvió de les 30.000 Que rep cada dies. Les missives - des de Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Islàndia, Noruega, Canadà, Estats Units i Rússia - van ser totes enviades a mitjan novembre.

"Viu aquí a Lapònia i si algú no ho creu, el convido càlidament a venir i reunir-se amb mi i veure com és açò", digué a Reuters en anglès.

"Per descomptat aquest és la llar del ren, i tot el món sap que jo viatge amb rens", digué per telèfon amb un tènue accent finlandès.

Noel digué que els nens mai dubten que la Lapònia era sa casa. "Sempre són els mitjans els que trauen a la llum aquesta qüestió. Mai m'he trobat amb un xiquet de cinc anys que vingui aquí i pregunti: 'Estic al lloc correcte?'", digué.

Santa Claus ve de Sant Nicolau, el sant patró dels menuts que vivien en el que ara és Turquia en el segle III dC. Reuters no li escrigué allí, ja que assumeix que Santa està ja massa vinculat als rens i a la neu.


Agència Reuters


This page is powered by Blogger. Isn't yours?