<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de novembre 08, 2005

Tribunal rebutja demanda d'astròloga russa contra NASA


Un tribunal de Moscou rebutjà avui una demanda d'una astròloga russa contra l'Administració Nacional per a l'Aeronàutica i l'Espai (NASA) dels Estats Units per bombardejar el passat mes de juliol el cometa Tempel-1, a 150 milions de quilòmetres de la Terra.
En la seva demanda, Marina Bai reclama a la NASA 310 milions de dòlars pels 'danys morals que li suposà aquest experiment realitzat el passat 4 de juliol, en ocasió del Dia de la Independència d'EUA.
'El tribunal rebutjà examinar el cas sense exposar les raons, però apel·larem a la instància superior, Digué Alexander Mólojov, advocat de l'astròloga moscovita a l'agència Itar-Tass.
Segons els arguments exposats per l'astròloga, l'aventura de la NASA 'menysté els seus valors morals, atemptà contra l'estat natural del Cosmos i alterà de manera irreparable el balanç de les forces de l'univers.
En una missió científica sense precedents en la història, el passat 4 de juliol el projectil Impactor disparat des de la sonda 'Deep Impact' xocà contra el cometa Tempel-1.
El projectil transmeté fotografies i informació fins als últims segons previs a la seva desintegració, que ocorregué quan perforà el cometa a una velocitat de 37.000 quilòmetres per hora.
Per a desenvolupar aquesta missió, el passat mes de gener la NASA llançà un coet delta-2 que impulsà la sonda 'Deep Impact', que al seu torn de forma autònoma canvià la seva trajectòria en diverses ocasions per a impactar contra el cometa.
Inicialment, l'astròloga russa demandà la NASA davant d'un tribunal de districte, però aquella cort refusà donar curs al plet argumentant que el cas estava fora de la seva jurisdicció perquè el demandat era una entitat estrangera.
Però Mólojov recorregué el rebuig en demostrar que la NASA té representants oficials a Moscou i, per consegüent, l'entitat pot atendre les reclamacions de la científica davant d'una cort russa.
Segons la NASA, la missió 'Deep Impact' permetrà als científics analitzar la composició del Tempel-1, i descobrir part dels secrets que puguin tancar els cometes respecte a l'origen del Sistema Solar.
EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?