<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de novembre 19, 2005

El Vaticà creu haver trobat "la Santíssima Trinitat" dins de l’ADN


El cardenal Javier Lozano Barragà, president del Consell Pontifici per a la Salut, el que podria qualificar-se com el ministre de Sanitat del Vaticà, assegura que en el ADN "podem trobar la Santíssima Trinidad", perquè es tracta d'un àcid basat en la "complementarietat mútua".

El cardenal Lozano féu aquestes consideracions a l'obertura, aquest dijous, d'una conferència de dos dies sobre el genoma humà organitzada pel Vaticà, a la que assisteixen 700 participants de 81 països amb l'objectiu de crear un "diàleg interdisciplinari" sobre la qüestió.

En una reflexió d'estil filosòfic i teològic, el jerarca mexicà recordà que el sistema de doble hèlice del genoma "suposa una oposició no excloent de dos termes" que, no obstant, es complementen.

"Si l'oposició significa d'una banda carència i per l'altra possessió, la millor oposició seria aquella en què aquests termes fossin només relatius, i precisament aquesta és la vida trinitària", digué.

El "ministre de Sanitat" de la Santa Seu agregà que la vida "és un moviment orgànic de complementarietat mútua", en la que el ADN significa "capacitat primordial per a ser i actuar, un moviment que serveix per a complementar, una necessitat, no una supremacia del més fort".


Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?