<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de novembre 27, 2005

El fantasma de Lenin com a reclam turístic

Diuen que ronda per la casa de la seva infància

De tant en tant a la casa se senten passos, es perceben olors inesperades o es mouen diversos objectes, digué en declaracions a l’agència russa Interfax la directora del museu, Maia Obraztsova.

Obraztsova digué que la setmana passada es mostrà als visitants la vaixella que utilitzaven els pares del pare del socialisme real, el llavors ros i de cabell arrissat Volòdia Uliànov. “Quan mostràrem el joc de cafè tots els visitants, inclosos representants de la premsa, notaren una intensa olor de cafè, encara que ningú del personal ho havia preparat, digué.

També ocorre que en distints llocs de la casa comença a sentir-se un “intensa olor a pastís de poma, el preferit del futur Lenin.

El personal del museu també narra que amb freqüència troba diversos objectes en llocs distints d’on havien quedat la nit anterior.

“Un matí trobàrem revolt el llit en el dormitori. La nit anterior, abans de finalitzar la jornada, tot estava en ordre quan l’habitació va ser tancada amb clau i el museu precintat i posat sota vigilància electrònica, explica Obraztsova

Consultats telefònicament per EFA, diversos periodistes de Samara es manifestaren convençuts de l’existència del fantasma de Lenin a la casa Museu, la qual cosa consideraren prova prou per a exigir que si la mòmia del Gran revolucionari és retirada del Mausoleu de la Plaça Roja, les restes siguin enterrats en aqueixa ciutat russa a vores del Volga.

Altres, no obstant, preferiren veure darrera dels rumors, atiats per el personal de l’establiment, una campanya per a atraure públic al museu, gairebé oblidat després de la caiguda del comunisme.

Els empleats del museu, mentrestant, que entre excursió i excursió segueixen investigant l’obra del creador del “ateisme científic, no veuen “res estrany en els “fenòmens paranormals, com defineixen el que, segons ells, passa a l’antiga llar dels Uliànov.

“En cada vella mansió ha d’haver-hi fantasmes i el nostre edifici no és una excepció. El personal no els te’m, ja ens hem acostumat”, diu Obraztsova.

“Agència EFE”


This page is powered by Blogger. Isn't yours?