<$BlogRSDUrl$>

dilluns, de novembre 28, 2005

Brasil reglamenta les medicines alternatives

Auge arreu del món de les creences terapèutiques supersticioses

El pròxim 14 de desembre, segons anticipà ahir el diari O globus, el Consell Nacional de Sanitat té previst votar l'anomenada Política Nacional de Medicina Natural i Pràctiques Complementàries de Brasil. El document es convertirá en un decret ministerial que reglamenti l'aplicació de dites pràctiques en tots els hospitals públics.

El Govern s'ha decidit a reglamentar una pràctica sanitària que s'havia anat introduint fins i tot en hospitals públics d'alguns municipis menors, però sense els suficients controls. Amb l’excusa d’evitar que pugin caure en mans de farsants, el Ministeri de Sanitat ha decidit reglamentar dites pràctiques on ja funcionen i obligar a introduir-les, però amb criteris professionals, en els altres llocs.

Segons el metge Roberto Boorhem, director del Centre Mèdic de Teràpies Integrades en Riu de Janeiro, sobretot quant a la fitoteràpia, Brasil posseeix ja una llarga tradició de l'ús de plantes medicinals, donada la riquesa natural del país. Uns dels avantatges per a la població, sobretot per als més pobres, és que les medicines produïdes amb plantes medicinals seran més barates i més fàcils de produir.

En els últims anys s'ha incrementat enormement en totes les classes socials brasileres l'ús de medicines i pràctiques alternatives. El que començà com una moda ara està arribant als hospitals públics. L'acupuntura, per exemple, adquirí major prestigi si és el cas des que el president, Luis Inácio Lula dóna Silva, afirmà que s'estava tractant uns dolors al muscle amb aquesta teràpia, la qual cosa li ha evitat fins ara una intervenció quirúrgica.

Si bé és cert que les plantes medicinals poden fer servei en patologies lleus, la majoria de les medicines alternatives o complementàries com l'acupuntura o l'homeopatia no tenen cap base científica i es fonamenten en la fe i la superstició.

Basat en informació de "El País"


This page is powered by Blogger. Isn't yours?