<$BlogRSDUrl$>

divendres, de novembre 04, 2005

Augmenten a 24 les morts causades per atacs de vampirs a Brasil

El nombre de morts per ràbia humana augmentà a 24 en l'estat brasiler de Maranyó, on rat-penats hematòfags han atacat a més de 1.200 persones en les últimes setmanes, informaren avui autoritats mèdiques.

L'última víctima mortal, un noi d'11 anys, morí el dijous al municipi de Turiazu, a l'interior de l'estat, confirmaren a EFA portaveus del Govern de Maranyó, que enguany ha declarat dos brots seriosos de la ràbia humana.

Un altre nen de sis anys fou internat amb símptomes de la malaltia, explicà el superintendent d'epidemiologia de l'estat de Maranyó, Henrique Jorge.

Set de les morts ocorregueren entre juny i juliol, i la resta dels casos va ser confirmat a l'octubre i el que va de novembre.

Medis de comunicació de Maranyó donen compte de 26 morts per ràbia, la majoria infants, no obstant, les autoritats només n’han confirmat 24, digué Jorge.

Totes les morts per ràbia humana a Maranyó han estat causades per rat-penats hematòfags, o vampirs, que en 2004 causaren 22 dels 30 casos de la malaltia registrats per l'Organització Panamericana de la Salut (OPS).

'Fora de l'estat de Sao Paulo no hi ha vigilància epidemiològica per a la ràbia transmesa per rat-penats, digué Jorge. 'Aquesta és una malaltia que ataca als més pobres entre els pobres, és el més dolorós, assegurà Jorge, que explicà que la zona de la costa és la més afectada.

Segons habitants de la zona, les mossos de rates penades en humans i animals domèstics és prou comú, però només ara amb la propagació del virus de la ràbia han generat pànic.

La gran majoria de les víctimes són nens, que tenen el son més pesat i no reaccionen a les mossegades.

Les autoritats de Maranyó han vacunat fins ara a 1.250 persones que han estat atacades en les últimes setmanes i han començat una campanya d'extermini dels vampirs.

En els últims cinc anys la malaltia ha matat a 138 persones en tot Brasil, incloent els casos coneguts en el que va de 2005 a Maranyó i el veí estat de Parà, segons xifres del ministeri de Sanitat.

EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?