<$BlogRSDUrl$>

divendres, d’octubre 07, 2005

L’església catòlica llatina subvenciona una pel·lícula sobre creences medievals d’apareguts i no es capaç de gastar-se ni un duro per a traduir al català

KÖNIGSTEIN «L'obra de Dret Pontifici «Ajuda a l'Església Necessitada» (AÍN) està subvencionant un projecte de realització d'una pel·lícula sobre Kibeho –meta de pelegrinatges a Rwanda— i les aparicions de la Mare de Déu al país africà.

«Encara que Kibeho no sigui un santuari molt conegut en el món, és l'únic lloc de pelegrinatge a Àfrica on hi ha hagut aparicions de la Verge reconegudes per l'Església Juny 2001. Podria, per tant, comparar-se amb Guadalupe, Lourdes o Fàtima», assenyalà el dijous Christine du Coudray, cap de la secció d'Àfrica d'AÍN, a la seva tornada d'un viatge a Rwanda.

«La Mare de Déu dels Dolors s'aparegué allí entre els anys 1981 i 1983, i els que la veren segueixen vius i tenen ja més de quaranta anys», recordà, segons citació l'associació catòlica internacional en un comunicat enviat a ZENIT.

La pel·lícula que està abonant AÍN «serà un regal per a l'Església necessitada a Rwanda, on fins al dia d'avui la violència forma part de la vida quotidiana», constatà.
De totes maneres, «a pesar de la crueltat que domina al país», afegí du Coudray que «Kibeho és un lloc d'oració i reconciliació. Aquest és un missatge a Àfrica i al món».
En presència de tots els bisbes de Rwanda, del nunci apostòlic, autoritats civils i nombrosos sacerdots, religiosos i fidels, fa poc més de dos anys el prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, el cardenal Crescenzio Sepe, consagrà el santuari marià dedicat a La Mare de Déu dels Dolores en Kibeho.

El lloc, on a partir de 1981 la Mare de Déu s'aparegué en diverses ocasions, no sols és meta de pelegrinatge nacional, sinó també internacional.

Segons el relat dels vidents, la Verge s'aparegué en aquest lloc i es presentà en llengua local com «Nyina wa Jambo» -«Mare del Verb»-, invitant a la conversió, a l'oració i al dejuni.

En una sola ocasió mostrà imatges impactants: un riu de sang, persones que es donaven mort unes a altres i cadàvers abandonats sense ningú que els enterrés.

Zenit


This page is powered by Blogger. Isn't yours?