<$BlogRSDUrl$>

diumenge, d’octubre 23, 2005

L'Ertzaintza busca una pantera fantasma

Una telefonada d’Emilio Torvisco alertà ahir a la tarda a policia basca de l'existència d'una pantera a les voltants de l'hospital biscaí de Gorliz.

La policia ha reprès avui la cerca d’una pantera, amb gossos i escopetes, a la localitat biscaïna de Gorliz, després que veïns del lloc veiessin al felí, segons han informat fonts de la policia basca. La Creu Roja i la guàrdia urbana se sumà als tasques de cerca.

Un agent de la policia arribà a veure un animal dels característiques descrites pels veïns del lloc i li va disparar, encara que no pogué capturar-lo.

Aquest mateix matí han reprès les tasques labors de cerca.

Aquesta no és la primera vegada que la policia basca busca una pantera. A abril del 2003, una veïna del barri d'Urizar de Lemoiz denuncià haver-hi vist una i fins i tot hi ha una imatge borrosa d’un videoaficionat.

Després de la cerca durant diversos dies i fins i tot la col·locació de gàbies i esquers, els agents perderen la pista del felí, sense que tornes a aparèixer.

Des dels anys 60 que al Regne Unit són famosos aquests tipus d’albiraments de gran gats estranys, però evidentment ningú aconsegueix agafar-ne cap. És com la història del cocodril del pantà de Valmayor, a Madrid, que també havia vist la Guardia Civil i que tampoc va aparèixer per en lloc.

Aquests fenòmens no són estranys i crec sincerament que cal més aviat interpretar-los en el context de la psicologia, de l’antropologia i de la religiositat i no de la biologia.

Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?