<$BlogRSDUrl$>

dimecres, d’octubre 26, 2005

Els suposats segrestos per part d’extraterrestres són una construcció mental

El segrestos per part d’extraterrestres que algunes persones asseguren haver experimentat són una construcció mental pròpia d'individus susceptibles als "falsos records".

Segons el professor Chris French, director de la Unitat d'investigació de psicologia de l'anòmal del Goldsmiths College londinenc, els qui diuen haver sigut segrestats per marcians tenen un perfil psicològic concret, amb tendència a al·lucinar, a creure en tot el paranormal i a dissociar la realitat, la qual cosa pot conduir a patir una alteració dels estats de consciència.

French, expert en la relació psicològica amb el paranormal, comparà l'estat psicològic, que ha sigut presentat al Museu de la Ciència de Londres, de 19 suposats "segrestats" i 19 voluntaris elegits a l'atzar.

Descobrí que els que al·legaven haver entrat en contacte amb alienígenes tenien també l'hàbit de quedar-se "absorts" en els quefers quotidians, fantasiejaven i alguns patien "paràlisi del son".

En aquest últim estat la persona es desperta i sent que no pot moure's, encara que és conscient del que l’envolta. Sovint sofreix al·lucinacions auditives i visuals.

"A finals del segle XX, un nombre creixent de persones de tot el món començà a tenir experiències estranyes", explica French.

"El més corrent és que diguin que els alienígenes els tragueren del llit o el cotxe i, comunament, els descriuen com a sers de menys d'un metre, amb braços i cames llargs i caps enormes", afirma el professor.

Els "segrestats" solen explicar que els extraterrestres tenen "grans ulls negres a través dels quals es comuniquen telepàticament", afegeix.

"Solen narrar com de sobte es trobaren a bord d'una nau espacial on se'ls sotmeté a un examen mèdic, sovint dolorós, per a extraure'ls esperma o òvuls", relata l'expert.

Segons French, desenes de milers de persones en tot el món podrien experimentar records falsos d'aquest tipus.


Agències


This page is powered by Blogger. Isn't yours?