<$BlogRSDUrl$>

dijous, d’octubre 27, 2005

Els llamps de Catatumbo

El parlament de Veneçuela es presenta com una autoritat mundial sobre la capa d’ozó

El parlament de Veneçuela proposarà a les Nacions Unides que declare Patrimoni Natural de la Humanitat al llamp del Catatumbo, un fenomen que succeeix a l'occident del país i que segons els científics ajuda a la recuperació de la capa d'ozó del planeta.

La proposta feta davant de l'Organització Educativa, Científica i Cultural de les Nacions Unides (UNESCO) amb seu a París, va ser publicada pel govern veneçolà a la Gaseta Oficial que circulà el dimecres.

El llamp del Catatumbo es un fenòmen que es produeix sobre uns pantans de la regió del sud del Llac de Maracaibo, a l'estat de Zulia, i consisteix en descàrregues elèctriques entre els núvols a uns cinc quilòmetres d'altura, i que poden veure's des de 400 quilòmetres de distància.

El fenomen va ser documentat fins i tot per l'autor espanyol Lope de Vega al segle XVI i segons la proposta de l'Assemblea Nacional "és el fenomen de major poder energètic del món (...) convertint-lo en el principal regenerador de la capa d'ozó de la Terra".

El llamp, que apareix en l'escut d'armes i la bandera de l'estat de Zulia, i que ocorre entre 140 i 160 dies a l'any, seria el primer fenomen meteorològic en convertir-se en Patrimoni de la Humanitat en cas d'aprovar-se la proposta.

Reuters


This page is powered by Blogger. Isn't yours?