<$BlogRSDUrl$>

dimecres, d’octubre 12, 2005

Els evangelistes també torturen com a l'Edat Mitjana

PRESÓ EN SUSPENSIÓ PER A DOS PASTORES EVANGELISTES PER UN EXORCISME QUE QUASI MATA A UN HOME A L’ARGENTINA

Dos pastors evangèlics foren condemnats a tres anys de presó en suspens després de ser trobats culpables del delicte “d’abandonament de persona amb agreujament". Els jutges donaren per provat que mantingueren en un temple a un home a qui intentaven "extraure-li" un dimoni que el posseïa a pesar de que la seva salut estava molt deteriorada.

Els condemnats són Claudio Zeballos, de 31 anys, pastor de l'Església Evangèlica Pentecostal de Neuquén, i Luís Martel, de 48, a càrrec del temple de l'Associació d'Esglésies temple Evangèlic Missioner, de Contralmirant Corder, a Riu Negre.

Els fets pels que van ser condemnats ocorregueren entre el 8 i el 18 de maig del 2002. La víctima, Isaac Muñoz, de 36 anys, havia perdut el seu treball i la seva esposa, Marta González, volia lliurar part de la indemnització a l'Església Pentecostal.

Segons consta en l'expedient judicial, l'home començà a patir un quadre depressiu agut i la seva esposa cercà el pastor Zeballos per a obtenir ajuda. Argumentant que Muñoz estava possés pel diable, el sotmeteren a ritus i el mantingueren uns dies al temple de Neuquén, després en la seva pròpia casa i, finalment, el portaren a l'església de Contralmirant Corder.

Segons diversos testimonis, l'home gairebé no menjava i com a tractament li administraven oli comestible. Això provocà que presentés símptomes de deshidratació greu i desnutrició. D'acord amb els metges que l'atengueren, salvà la seva vida perquè els seus germans el "rescataren" del temple de Riu Negre i el portaren a un hospital.

Els jutges de la Cambra Penal 1 (Emilio Castro, José Andrada i Héctor Dedominichi) digueren que els acusats no havien comès un delicte en sotmetre Muñoz als seus ritus religiosos, per la qual cosa rebutjaren l'acusació per privació il·legítima de la llibertat que havien formulat la querella i la fiscalia.

Però per majoria consideraren que cometeren el delicte d'abandonament de persona al no propiciar que un metge revisés a Muñoz, amb l'agreujant que estava en evident estat crític.

Els acusats digueren que fou l'esposa de Muñoz qui no volgué que el portessin a un metge, però els jutges consideraren que van ser ells els qui hagueren de prendre aqueixa decisió.

CLARIN


This page is powered by Blogger. Isn't yours?