<$BlogRSDUrl$>

dissabte, d’octubre 08, 2005

Diuen que la Blancaneus era una princesa del segle XVI

La cadena alemanya de televisió ZDF i el setmanari "Der Spiegel" encarregaren a experts la tasca de reconstruir els fets històrics que hi havia darrere de la Blancaneus, faula escrita -en realitat, recopilada i embellida- pels germans Grimm, tal i com van fer amb altres narracions populars.

Un arqueòleg escodrinyà als arxius de Bad Wildungen, un idíl·lic poble alemany, on trobà un escrit del segle XVI en el que es narrava la història de Margaretha von Waldeck, dona de bellesa única i presumpta la Blancaneus. Com aquesta última, Margaretha cresqué sota el domini de la seva madrastra. Als 16 anys son pare, el comte Philipp IV de Waldeck, l'envià a la cort de Brabant, avui Brussel·les. Com a dama de la cort havia d'enfortir el seu caràcter i casar-se amb algun príncep poderós.

Allí aviat participà de festes i conegué grans senyors, començà a rebre regals de Felip II, hereu del tron espanyol, i del rival d'aquest, un comte holandès, coqueteigs que serien fatals. En preocupants cartes a sa casa comentava els problemes personals i de salut que tenia, que anaven de mal en pitjor. Finalment morí als 21 anys.

En el seu testament, ella pressent la seva mort. Fou eliminada perquè Felip II pensava casar-se amb ella? En les cròniques de la casa de Waldeck es diu que va ser enverinada.

La història dels nans també es vincula a fets reals, mitificats: serien els atribolats xiquets de les mines pròximes.


AGÈNCIES


This page is powered by Blogger. Isn't yours?