<$BlogRSDUrl$>

dimecres, d’octubre 19, 2005

Detenen un home nu que feia bruixeria en una mena d'altar a Vilobí d'Onyar

Els Mossos van detenir ahir un home completament nu que feia pràctiques de bruixeria en una mena d'altar que es va improvisar amb nocturnitat a la terrassa del restaurant El Mirador de Vilobí d'Onyar, a tocar l'aeroport. A l'escenari hi tenia màscares, altaveus, plumes, atrapasomnis, collarets, rams, corbates i un llarg etcètera d'objectes varis, i com a música de fons sonaven melodies esotèriques. L'home, que va acabar al psiquiàtric, també va fer destrosses al restaurant invocant «el Senyor».

Ahir a la tarda, quan, malgrat la pluja, a la terrassa d'El Mirador encara se sentia la pudor d'encens i coses vàries cremades al matí, els qui havien vist aquell espectacle es feien creus del que havien presenciat. Un home completament nu, amb rastes al cabell, va ocupar literalment una de les terrasses del restaurant El Mirador i el vial que va a l'aeroport. Hi havia muntat una mena d'altar amb estris de bruixeria, com ara màscares, plomes, rams de flors i plantes, espelmes, encens, catifes de pells de vaca i objectes varis i difícilment catalogables. La presidència de l'escenari era ocupada per cadires, una nevera i un altaveu pel qual sonaven melodies esotèriques, i també creus fetes amb branques. Segons explica Ildefonso Fernández, propietari del local, a més dels ritus, l'home va començar a fer destrosses al local invocant «el Senyor». «Tirava pedres i cadires contra els vidres del local, i deia que el Senyor li havia ordenat que en trenqués un sí i un no», comenta l'amo.

Fernández va tenir constància que una mena de bruixot rondava pel seu local cap a les set del matí, quan diversos treballadors de l'aeroport anaven cap a la feina i van trobar-se amb el vial tallat pels estris i l'espectacle del bruixot. Van avisar els Mossos d'Esquadra i quan aquests van arribar, l'home no desistia, inicialment, de continuar amb els seus rituals.

Aleshores implorava als Mossos que el deixessin continuar amb l'espectacle, i s'identificava com un pallasso que havia muntat un circ. Els agents el van detenir sota l'acusació d'un delicte de danys i se'l van endur custodiat. L'home, Daniel Robles Rionegro, de Barcelona, va acabar al psiquiàtric i els Mossos li van deixar la detenció sense efecte.

Dutxar-se sota la pluja

El bruixot va fer altres bretolades en aquell marc, ja no estrictament emmarcades en pràctiques misterioses. El cuiner del restaurant explica que mentre ell dormia en una caravana del recinte, l'home el va despertar tot cridant i li va sacsejar la caravana, com si la volgués bolcar. També va ensabonar-se i s'esbandia sota la pluja que queia.

Quan els mossos van endur-se Daniel Robles detingut, el personal del restaurant va recollir tots els estris i els van entaforar al Nissan Patrol amb el qual havia arribat fins allà. De fet, el personal l'havia descobert cap a les tres de la matinada, quan encara no havia muntat el ritual però feia «coses estranyes». Per això, van avisar els Mossos, que aleshores li van comissar un parell de porros i li van aixecar una acta per tinença il·lícita de substàncies estupefaents.

El Punt, edició Comarques Gironines


This page is powered by Blogger. Isn't yours?