<$BlogRSDUrl$>

divendres, de setembre 16, 2005

Violen a una nena i una comunitat guaraní creu que l’autor és un ésser fantàstic.

Rosita Salvatierra, la xiqueta de 4 anys que el passat 26 d'agost desaparegué a la localitat paraguaiana de Nyumí, va ser trobada morta en un terreny pantanós sec, en una estança anomenada Araujo. La violaren i colpejaren abans d'asfixiar-la. El més crida l’atenció d'aquest cas és que des d'un principi els pares denunciaren que l'havia portat el Yacy Yateré, un personatge mític dels natius guaranís. Es tracta d'un gnom que enganya els noiss i els convenç que l'acompanyen a la recerca d'aventures, mentre que a les noies les rapta per a satisfer els seus desigs sexuals. La creença és tan forta que els infants d'aquesta zona –250 quilòmetres al sud-est d'Asunción– no volen assistir a classes perquè temen que els segresti aquest o altres gnoms.

La fiscal del cas, Mirna Rivas, digué que els familiars de la nena assassinada “estan convençuts que fou capturada pel Yacy Yateré. Digueren que misteriosos moviments a la llar atragueren l'atenció de Rosita, inclosos els forts xiulets”. Aliena als mites, la representant del Ministeri Públic ordenà un examen psicològic al germà major de la nena morta i als parents propers; en principi, sospitosos del crim. A les últimes hores també van ser indagats un home de 52 anys i un jove de 26, però no aportaren dades d'interès per a la causa. “Estem al mig d'un profund desequilibri emocional en la comunitat. Faig una crida a les autoritats perquè envien professionals a ajudar-nos”, reclamà el pare Rodolfo, sacerdot del poble, segur com està que “serà dur explicar-los als xiquets que això no es tracta d'una fantasia i que han de tenir cura de la gent malvada desconeguda.

Els guaranís creuen que el Yacy Yateré és un bell nan ros sense orelles, de cara bonica i ulls blaus o grocs, que sembla un nen d'entre 2 i 6 anys i porta un barret de palla en el cap i a la mà un bastó d'or brillant que mai abandona. S'apareix als infants solitaris al migdia, quan els seus pares dormen la migdiada. Els sedueix amb un xiulet i quan estan en el seu poder els sotmet sexualment.


Diario hoy.net

This page is powered by Blogger. Isn't yours?