<$BlogRSDUrl$>

divendres, de setembre 16, 2005Superstició i credulitat en viu: dissabte esotèric a l’Eixample de Barcelona

Sempre li ha despertat curiositat el tarot? S’atreviria a deixar-se hipnotitzar? Vol saber més sobre les bruixes de l’Edat Mitjana, o sobre el seu ascendent astrològic? Si és així, demà té una cita a la casa Golferichs.

L’Escola Mariló Casals, la més important de Catalunya dedicada a l’esoterisme, organitza una jornada de portes obertes, en què hi haurà una mica de tot: conferències sobre quiromància o vida després de la mort; demostracions d’hipnosi, pèndol, gemoteràpia o telepatia, sortejos i tirades de cartes.

Oracle per un euro
La marató començarà a les 10h del matí, i la pràctica totalitat de les activitats seran gratuïtes, però també hi haurà l’opció de consultar l’ascendent astral, fer que ens llegeixin la mà, o que ens medeixin l’energia, per preus que aniran dels 6 als 20 euros. Més econòmic és l’oracle de l’euro, que per aquest preu dóna un consell al consultant.

Aprèn i experimenta és el nom amb què s’ha batejat la jornada, que ja fa quatre anys que se celebra. L’any passat, prop de mil persones es van acostar a aquest centre de l’Eixample per aprendre una mica més sobre aquestes disciplines que, segons els organitzadors, fascinen més a les dones que als homes, “perquè en general són més intuïtives, tot i que ells cada vegada s’animen més”.

Mariló Casals, que fa 20 anys que tira el tarot, es va convertir en una de les bruixes més populars arran de les seves col·laboracions en nombrosos programes de TV i ràdio. Assegura que a la seva escola “ens interessa sobretot allò desconegut què hi ha dins la ment, molt més que el més enllà”.

“S’ha de desmitificar”
Casals assenyala que l’objectiu d’aquestes jornades és “demostrar que els que ens dediquem a l’ocultisme som gent normal, busquem la lògica i la naturalitat de l’assumpte”, i va lamentar que el sector s’hagi “deteriorat per culpa dels energúmens esperpèntics que surten a la tele amb el cabell vermell fent l’espectacle”.

S’ha d’anar amb compte: “S’arriben a demanar barbaritats per fer rituals, a vegades fins a 6.000 euros. Jo estic completament en contra d’això, l’esoterisme és una cosa natural, no s’ha d’anar amb túnica platejada”, alerta, i reconeix que aquesta actitud “desmitificadora” no agrada dins del sector.

Recomana “prendre’s les coses amb humor, i assegura que defuig les rareses: “Mai he fet un ritual, i les espelmes, només les encenc quan se’n va la llum”, ironitza.

Neus Duran
Metro directe.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?