<$BlogRSDUrl$>

dijous, de setembre 22, 2005

No tingueu por: La agència de notícies vaticana Zenit diu que s’ha exagerat el poder de Satanàs i que només és el d’un àngel comú.

Congrés de l’Associació de exorcistes italians

En contra del que es difon en mitjans de comunicació, el paper de l'exorcista no es redueix a expulsar dimonis, sinó que la seva tasca és la d'anunciar l'Evangeli, segons s'ha subratllat recentment en el marc del congrés organitzat per l'Associació dels exorcistes italians.
”L'exorcista en la nova evangelització” ha estat el tema d'aquest trobada celebrada a Collevallenza (província italiana de Perugia) en què han participat 180 exorcistes.
El propi Benedicte XVI, al final de l'audiència del dimecres 14 de setembre, dirigí unes paraules “als participants al congrés nacional dels exorcistes italians” i els encoratjà “a continuar en el seu important ministeri al servei de l'Església, recolzats per l'atenció vetllin-te dels seus bisbes i per la incessant oració de la comunitat cristiana”.
”Sobre el paper de l'exorcista existeix avui molta desinformació; els mitjans de comunicació lamentablement mostren aquesta figura com quelcom diferent del que realment és”, explicà el pare Giancarlo Gramolazzo, president de l'Associació internacional dels exorcistes, en declaracions recollides per «Avvenire».

L'exorcista “amb el seu apostolat porta a la fe persones posseses, vexades o obsessionades pel dimoni, però fonamentalment l'exorcista és un catequista que fa un camí de fe al costat d'una persona involucrant en això també a la família –aclarí–. Ho ensenya igualment l'Evangeli [Mc 9, 14-29, ndr], quan llegim per exemple el cas del xiquet possés a qui Jesús cura ajudant el pare a tenir fe”.
Així mateix el pare Gramolazzo advertí que “actualment molts viuen una fe supersticiosa o de superstició” i “molts tendeixen a no fer-se responsables, no saben afrontar el patiment i atribueixen tot trastorn físic o espiritual a l'acció del dimoni”, però “freqüentment el remei és una vertadera i sincera confessió”.
“Quan en canvi es percep aversió al sagrat, malalties desconegudes o fins i tot símptomes difícils d'identificar, és possible que sigui necessari l'exorcisme – puntualitzà- –. La presència demoníaca de totes maneres cal diagnosticar-la en cada cas”.
“En canvi hauria d'haver-hi més dedicació a l'ascètica, a l'oració, a la penitència – suggerí. La mentalitat popular ha exagerat els poders de Satanàs, que són els d'un àngel comú”.
D'acord amb el pare Gramolazzo, “en la vida diària per a defensar-se del mal n'hi ha prou amb ser coherents amb l'Evangeli, no tenir por de testimoniar la pròpia fe i tenir cura de la pròpia relació amb Déu”.
“A vegades – reconegué – És Déu mateix qui permet que alguns siguin vexats o obsessionats; pensi’s en alguns sants. Però en aquests casos ens trobem davant de plans divins per a nosaltres impenetrables”.
En el marc del congrés, el president de l'Associació internacional dels exorcistes – de la qual els exorcistes italians constitueixen la major part dels seus membres –, recordà també que el protagonista de l'exorcisme no és el dimoni, sinó Déu, que obra a través dels seus ministres.
Moments de formació i debat s'han reservat en aquest VIIIa trobada dels exorcistes italians, en que han participat 180 congressistes que també han dedicat ampli espai a les celebracions eucarístiques, a l'oració i a l'adoració.
Entre les intervencions, el bisbe de Sant Sever, monsenyor Michele Seccia, parlà de l'Eucaristia en la vida dels exorcistes i d’aquells que se’ls hi practica un exorcisme.
Per la seva banda monsenyor Raffaello Martinelli, cap de l'oficina de la Congregació vaticana per a la Doctrina de la Fe, presentà el Compendi del Catecisme de l'Església Catòlica com a instrument d'evangelització i catequesi per a l'exorcista subratllant que el sacerdot que per mandat del bisbe realitza exorcismes, deu primer que res anunciar a Crist.
La figura de María en la lluita contra el maligne va ser el tema sobre el qual intervingué el pare Salvatore Perrella, mentre que el pare Giovanni D’Ercole afrontà la qüestió de “Els sants i els dimonis”.
Igualment hi hagué temps per a discutir casos presentats pels participants, on la trobada ha buscat ser un nou estímul als exorcistes per a romandre més arrelats a quant ensenya la Teologia, mantenir la fidelitat al Magisteri i obediència als bisbes.
Es preveu per a l'any pròxim una trobada d'exorcistes de tot el món.

Zenit


This page is powered by Blogger. Isn't yours?