<$BlogRSDUrl$>

dijous, de setembre 15, 2005

Les creences religioses són medievals.
Com a mostra: un botó

Una universitat eclesiàstica torna a programar un exitós curs sobre satanisme

Els exorcistes italians acaben de celebrar la seva convenció anual i ahir Benet XVI els va animar a continuar expulsant el dimoni del cos de les persones eventualment posseïdes. "Us animo a prosseguir en el vostre important ministeri al servei de l'Església", va dir Ratzinger quan va saludar les persones que havien participat en el congrés, al final de l'audiència dels dimecres. El Papa va subratllar que els exorcistes han d'estar "recolzats per l'atenta vigilància dels bisbes i per la incessant pregària de la comunitat cristiana".

La referència del Pontífex a un dels oficis més misteriosos de l'Església catòlica va coincidir amb l'anunci que el pròxim mes d'octubre començarà un segon curs de quatre mesos de durada sobre satanisme, organitzat per la Universitat Regina Apostolorum de Roma, que pertany als Legionaris de Crist. El primer curs va tenir lloc l'any passat i hi van participar prop de 150 alumnes. Va tenir un èxit sorollós, no només en els mitjans de comunicació de tot el món, sinó també entre el clero.

RITUS SATÀNICS

El curs està destinat a sacerdots i estudiants de Teologia i també podrà ser seguit a través de videoconferència des de diferents ciutats italianes. Les autoritats civils, alertades per diversos casos recents de matances de joves durant ritus satànics, estimen que les sectes diabòliques compten a Itàlia amb uns 5.000 seguidors. La qüestió de l'existència de Satanàs va ser tractada en públic i en diverses ocasions pel papa Wojtyla, de qui s'assegura que, durant el seu pontificat, va realitzar personalment almenys tres exorcismes.

En la jornada d'ahir, Ratzinger també va beneir una estàtua de San Josemaría Escrivá de Balaguer col.locada en un dels laterals de la basílica de Sant Pere.


ROSSEND DOMÈNECH, pàgina 48 de El Periódico


This page is powered by Blogger. Isn't yours?