<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de setembre 20, 2005

Es liqua la sang de Sant Generi però no és un miracle. Gràcies a una escèptica ara podem dormir.

Aquests dies s’ha tornat a produir, suposadament, el miracle de la liquació de la Sant de Sant Genari. Aquests portentós fenomen passa a Nàpols. Però no en té l’exclusiva, ja que, per exemple, a Madrid succeeix el mateix cada estiu amb la sang de San Pantaleó.

I també, com és habitual, algun científic – o almenys, això diu la premsa que és – ens ha explicat que no hem de creure en cap miracle, sinó que només és una qüestió de química. En aquesta ocasió fou Margherita Hack que ens ha recordat que és òxid de ferro hidratat FeO (OH).

El que si és miraculós es com s’ho fa l’Església catòlica romana per dir que, ni sí, ni no, ni tot el contrari. És a dir, no passa res si no es creu que sigui una relíquia, no hi ha cap prova a favor, però el fidels, millor que els deixem que segueixin creient i venint. I, evidentment, res d’obrir l’ampolla i deixar que la professora Hack o qualsevol persona qualificada pugui analitzar-la definitivament. I mentre dura el negoci, els escèptics criden esglaiats com aus de corral.

Amb informació del Times


This page is powered by Blogger. Isn't yours?