<$BlogRSDUrl$>

divendres, d’agost 26, 2005

Un estudi científic posa en dubte l'eficàcia de l'homeopatia


Londres (Regne Unit)

La revista mèdica britànica The Lancet ha fet una dura crítica contra l'homeopatia en assegurar que és hora de reconèixer La "falta de beneficis" d'aquest tipus de medicina.

En el seu editorial d'aquesta setmana, aquesta publicació de referència en l'àmbit mèdic internacional assenyala que l'homeopatia no és millor que els placebo, tal com es desprèn d'un estudi portat a terme per un grup de científics.

La comunitat mèdica s'ha mostrat sovint dividida sobre els efectes beneficiosos de l'homeopatia, basada en la premissa que les malalties es curen amb remeis que produeixen els mateixos símptomes, però administrats en dosis infinitesimals.

Les troballes d'un estudi suís i britànic, que sotmeté diversos pacients a 110 tractaments homeopàtics i de placebo, demostren que la primera tècnica no és més eficaç que la segona, segons el setmanari. Els individus, que també s'exposaren a tractaments de medicinal convencional, sofrien asma, al·lèrgies i problemes musculars.

Tot i que algunes persones es van sentir millor després de sotmetre's a l'homeopatia, "això no té res a veure amb el que contenen" els seus medicaments, segons el professor Matthias Egger, de la Universitat suïssa de Berna.

Si aquesta tècnica sembla funcionar és per la forma en què se subministra la teràpia, ja que l'homeòpata sol oferir una atenció personalitzada al pacient, segons Egger.

En el seu article editorial, The Lancet assegura que els metges han de ser ara "valents i honestos sobre la falta de beneficis" d'aquest tipus de medicina.

No obstant, el setmanari deixa la porta oberta al dubte, en donar compte d'un informe que prepara l'Organització Mundial de la Salut en què es valora positivament l'homeopatia.

Font: EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?