<$BlogRSDUrl$>

dimecres, d’agost 24, 2005

La ment i les experiències extracorpòries

Psicòlegs a la Universitat de Manchester estan investigant la hipòtesi que les experiències extracorporals, comunament associades a fenòmens paranormals, poden tenir de fet les seves arrels en la manera com percep la gent i experimenta amb els seus propis cossos.

Estan demanant l'ajuda a membres del públic de tot el món en l'esperança de capturar dades d’almenys 500 persones, que poden o no haver tingut una experiència extracoropral out-of-body, OBE en angles).

Al voltant d'un 10% de la població té un OBE en algun moment, típicament implicant una sensació de flotar i veure el cos físic des de l'exterior. No és inusual que la gent tingui més d'un OBE, i també poden ocórrer com part d’una experiència propera a la mort més àmplia en circumstàncies amenaçadores per la seva vida.

Una enquesta en línia a www.freeresponse.org/muobe2005 estarà vinculada amb llocs web de parapsicologia a través del món. Estarà disponible durant les sis properes setmanes, i un resum dels resultats, que haurien de contribuir substancialment a la comprensió dels psicòlegs del fenomen, s'enviarà al lloc web a la tardor.

L'estudi de Manchester, finançat per la portuguesa Bial Foundation, que dóna suport a l'estudi científic de la natura física i espiritual d'home, utilitzarà un qüestionari en línia sobre percepcions i experiència corporal per a examinar diferències entre els que tenen i no han experimentat OBEs.

David Wilde, l'investigador que executava el projecte, deia: "Hi ha unes quantes teories pel que fa a per què la gent té OBEs. Un |lligam comú entre ells és la idea que en certes circumstàncies el cervell d'alguna manera perdi tacte amb la informació sensorial que entra del cos. Això provoca una sèrie de mecanismes psicològics, que poden conduir a algú a tenir la impressió d’un OBE.

"En aquest estudi aspirem anar una mica més lluny, mirant la manera amb la qual la gent veu i experimenta amb els seus cossos, i com - durant processos psicològics perfectament corrents - aquestes imatges i les experiències poden crear la impressió de veure els seus cossos des de l'exterior."


Font: The Guardian


This page is powered by Blogger. Isn't yours?