<$BlogRSDUrl$>

diumenge, d’agost 21, 2005

El Museo de Trasmoz desvela el seus secrets de las bruixes que apareixen a les llegendes de Bécquer


El Museu de la Bruixeria de Trasmoz és una barreja de costums i tradició d'aquesta localitat de la comarca del Moncayo, on Bécquer situà una de les seves famoses llegendes, "Les bruixes de Trasmoz", durant la seva estada al monestir de Veruela.

El museu mostra diversos objectes, fotografies o escrits sobre les antigues fetilleres que visqueren a la zona.

Es tracta d'una exposició permanent que analitza el tema de les bruixes de Trasmoz des de la realitat, però també des dels mites i les llegendes.

D'una banda, el museu presenta una part on s'exposen documents i fotografies de dones acusades de bruixeria en Trasmoz, durant els segles XVIII i XIX.

La més antiga d'elles és la Dorotea, que visqué entre 1500 i 1600 a la localitat, va ser protagonista de la llegenda de Bécquer, però d'ella no es conserven fotografies.

La Tia Galga i la Tia Trenca, són dos de les més famoses. De la primera, es conserva una fotografia datada en 1893, i de la Tia Trenca es té constància que fou assassinada en 1864 per les persones de Trasmoz, com consta en diferents periòdics i escrits de l'època.

Dins del museu hi ha una part dedicada a les plantes medicinals usades per les bruixes per a curar algunes malalties. I també hi ha un espai que recull diferents objectes màgics de la zona, com a espills i cresols.

El museu, que compta amb un nombre de visitants a l'any d'entre 4.000 I 5.000, segons fonts d'aquest espai d'exposicions, obri les seves portes tots els caps de setmana i dies festius des de les 11,00 a les 14,00 hores, i des de les 17,00 a les 19,00 hores.

El preu de l'entrada és tan sols d'un euro, i es poden concertar visites guiades.

Font: Europa Press


This page is powered by Blogger. Isn't yours?