<$BlogRSDUrl$>

dilluns, d’agost 22, 2005

Alliberen religiosos acusats de matar monja en exorcisme


L'exsacerdot i les quatre exmonges d'un convent ortodox de Romania, acusats de segrest i homicidi en un ritu d'exorcisme d'una religiosa, han sigut posats en llibertat a causa d'un error formal en el seu processament, indicaren avui fonts judicials a Bucarest.

L'antic sacerdot Daniel Corogeanu, de 29 anys, i les quatre monges del convent de la Santa Trinidad de Tanacu, al nord-est del país balcànic, van ser alliberats la setmana passada, després que un Tribunal d'Apel·lacions constatés els errors processals.

La monja Maricica Irina Cornici, de 23 anys, morí el passat 15 de juny per asfíxia i deshidratació, després de ser sotmesa a un ritual d'exorcisme realitzat per Corogeanu i les quatre monges. Corogeanu i els seus còmplices la segrestaren, l'amarraren a una creu improvisada amb cadenes assegurades amb cadenats, lligant-li mans, cames i abdomen, i la mantingueren sis dies emmordassada, sense aigua ni aliments, en un fred soterrani de l'església.

Els acusats reconegueren els fets, però declararen que ho feren pel bé de Cornici, a la que acusaren d'estar possesa pel diable. Els metges havien diagnosticat anteriorment la víctima una esquizofrènia.

Els cinc van ser excomunicats per l'Església Ortodoxa de Romania per "heretgia" i s'enfrontaven a penes d'entre 15 i 25 d'anys de presó per homicidi.

Font: EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?