<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juliol 15, 2005

Un guru japonès condemnat a 12 anys de presó

Tòquio.- El fundador d'una secta japonesa que pretenia detectar les malalties dels seus adeptes llegint les plantes dels seus peus, va ser condemnat a 12 anys de presó aquest divendres per un tribunal de Tòquio, per enriquir-se gràcies a aquesta pràctica.

Teruyoshi Fukunaga, de 60 anys, fou reconegut culpable d'haver enganyat a 31 víctimes per una quantitat de 149 milions de iens (1,1 milió d'euros).

Amb motiu de la seva adhesió a la secta Ho-no-Hana Sanpogyo, els adeptes se sotmetien a un minuciós examen de la planta dels seus peus, al terme del qual li els diagnosticava greus malalties com el càncer.

Desubicats després de la notícia, els suposats malalts gastaven grans quantitats de diners per a assistir a "seminaris" que podrien curar-los.

La secta comptava amb milers d'adeptes al Japó, principalment dones mestreses de casa.

"Ell apaivagà els seus desigs cobdiciosos en nom de la religió", comentà durant la lectura de la sentència el jutge Tsutomu Aoyagi, destacant que el guru lector de peus, que pretenia també sentir veus divines, portava un tren de vida i vivia en un apartament de luxe.

Font: AFP


This page is powered by Blogger. Isn't yours?