<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de juliol 17, 2005

Sembla que pregar no millora la salut de la gent

Una investigació de l'Institut d'Investigació Clínica de la Universitat de Duke intentà dilucidar si resar per la salut de pacients cardíacs té efectes sobre la recuperació posterior a una intervenció quirúrgica.

El treball, que publicà la revista The Lancet i va ser dirigit pel doctor Mitchell W. Krucoff, consistí en el seguiment de 748 pacients de vuit centres de salut, on se'ls realitzà un seguiment en sondes del funcionament del cor. Durant el curs de l'estudi, denominat Mantra II, distints grups religiosos resaren per pacients assignats a l'atzar abans de la intervenció sense que aquests ho sabessin.

A més de no observar cap efecte de les oracions en la salut dels pacients operats, els investigadors trobaren que els pacients que havien sigut designats a l'atzar per a rebre teràpia amb música, visualització d'imatges i teràpia manual poc abans d'aquests procediments afirmaven que havien tingut menys estrès pel procediment. No obstant, no els va ser millor que als individus del grup de control pel que fa a problemes cardiovasculars posteriors o readmissió a l'hospital, encara que els pacients tractats tingueren un menor risc de mort en el seguiment de sis mesos.
Els autors del treball afirmaren que són respectuosos de les diferents creences i pràctiques, i emfatitzaren que la influència de les intervencions que no inclouen l'ús de fàrmacs o dispositius mereixen més estudis científics.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?