<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juliol 15, 2005

La multiculturalitat i la medicina alternativa


LONDRES, Anglaterra (EFA) Un curandero de Burkina Faso ha sigut condemnat a cinc anys de presó per matar a la seva esposa, britànica, convençut que aquesta l'anava vendre com a esclau per a comprar-se un cotxe.

Hibiekoun Hien, de 54 anys, admeté haver colpejat la seva dona dues vegades en el cap amb una barra de ferro després d'una discussió, i haver saltat després per la finestra al no saber com s'obria la porta.

Hien, guaridor de la tribu dagara que creia estar destinat a casar-se amb una dona blanca, no parlava ni una paraula d'anglès quan conegué a Linda MacDonald, terapeuta de medicina alternativa de 53 anys -que havia viatjat a Burkina Faso per a aprendre tècniques tradicionals de curació- i que no parlava l'idioma natal de Hien, el djoula.

La parella contragué matrimoni a l'agost de l'any passat i començà a viure al domicili de la dona en Devon (al sud-oest d'Anglaterra), on el guaridor començà a obsessionar-se amb la idea que tot el món, inclosa ella, volia matar-lo o vendre'l com a esclau.

Burkina Faso és un dels països més pobres del món, i, com la majoria de la seva població, el guaridor Hein, molt respectat a la seva tribu, no sabia llegir ni escriure.

A les set setmanes de la seva arribada, Hien no pogué suportar l'aïllament i intentà escapar per a tornar a Àfrica, i MacDonald ja s'havia resignat a la idea de la seva partida quan va ser assassinada.

A més dels cinc anys que Hibiekoun Hien haurà de passar en una presó anglesa per homicidi, el jutge ordenà la seva deportació quan compleixi la sentència.

Font: Cambio Sonora.Com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?