<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juliol 29, 2005

Decepció per als que creien en el Ieti americà o 'Bigfoot'

MONTREAL - Aquells que creien en l'existència del Sasquatch, un criatura humanoide mítica, de la mateixa classe que el Ieti nord-americà, es veren decebuts el dijous a Canadà amb l'anunci que una suposada mostra de pèls provinents de la criatura pertanyia en realitat a un bisó.

Un especialista en genètica d'animals salvatges de la universitat d'Alberta, David Coltman, acceptà analitzar una mata de pelo descoberta per habitants de Teslin, en Yukon, al nord-oest de Canadà, pertanyents segons ells al Sasquatch.

Però Coltman anuncià el dijous, després de procedir a una anàlisi de ADN, que es tractava de péls de bisó, informaren els mitjans canadencs.

Els habitants de Teslin havien informat que una gran criatura peluda s'havia passejat prop de les seves casa un nit a principis de juliol, deixant una mata de pelo en un arbust. Segons ells, la criatura mesuraria tres metres de llarg i tindria braços molt llargs.

Era la segona vegada que s'indicava la presència d'un Sasquatch a la regió en el termini d'un any. Coltman declarà a la cadena de televisió CTV que la mostra de péls no era recent. "És possible que fóra deixada per un bisó que travessés aquests arbusts l'altra nit", afegí, deixant entendre que també podria tractar-se de l'obra d'un bromista.

No obstant això, el científic afirmà amb humor que els incondicionals del Sasquatch podien trobar consol en el fet que les seves investigacions no provaven que la criatura no existís.

Les històries sobre l'existència d'un gran bípede pelut, habitant de les muntanyes de l'oest de Canadà i Estats Units, no són d'ahir. La criatura mítica és coneguda Com 'Bigfoot' als EUA.

Font: AFP


This page is powered by Blogger. Isn't yours?