<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de juliol 26, 2005

Caiguda de gel blau a Argentina
Un objecte caigut del cel contenia orina i desinfectant


L'objecte caigut del cel que contenia orina i desinfectant es precipità a Port Reconquesta. Alguns ho cregueren extraterrestre i fins i tot a s'animaren a menjar-lo.

Els pobladors de Port Reconquesta (localitat veïna a la capçalera del departament General Obligat) passaren de la commoció al desfici en pocs dies. Una pedra de gel caiguda del cel, de color blau i de la grandària d'una pilota de futbol, enfront de l'escola, el dijous passat, no era un objecte de l'espai sinó residus sanitaris d'algun avió. Les mostres analitzades comprovaren que es tracta d'una barreja de desinfectant i orina humana que en caure des de gran altura es congelà.

Eren les 7 de la tarda del dijous quan l'impacte alertà els pobladors. Va venir del quadrant sud i caigué a escassos metres de el precari habitatge de la família López-Sanabria. Els qui veren caure "una bola brillant" asseguren que l'objecte era "fred i blau clar", i es convertí immediatament en motiu de curiositat i matèria de conversa obligada.

"Se sentí una forta explosió, nosaltres estàvem dins del ranxo perquè feia molt de fred però moltes persones el veieren. Quan nosaltres sortírem, ja estava tot esmicolat i començava a fondre's", va ser el testimoni de José Luis López que recollí el portal informàtic de Reconquesta, Regionnet.

Alguns guardaren parts de l'objecte en la nevera en advertir que començava a fondre's i a canviar cap a un color més verdós. La directora de l'escola alertà els alumnes que, imprudentment, s'aventuraren a beure el colorit líquid la composició del qual fins al moment es desconeixia però que despertava en els adolescents la més exacerbada imaginació respecte del seu origen i, tal vegada, de poders desconeguts. Al cap i a la fi, per a la majoria d'ells es tractava de l'esdeveniment més extraordinari ocorregut en les seves vides.

El renou va ser de tal magnitud que intervingué la Unitat Regional IX de Policia i inicià una investigació d'ofici remetent a Defensa Civil una mostra de la pedra per a ser analitzada. La resposta al misteri i amb ella la fi de l'aventura espacial, arribà ahir de la mà del bioquímic Alejandro Fabrissín, perit judicial, qui determinà que l'estrany objecte contenia principalment orina més una substància química blava que seria quelcom així com un desinfectant. "És en realitat un rebuig d'un bany químic i no podem assegurar la procedència, però suposem que ha caigut d'alguna aeronau que solcà els cels de la ciutat de Reconquista i la seva zona", agregà.

"No és res estrany el que contenia aquesta matèria, ho estrany és que haja caigut de la manera en què caigué i suposem que ho féu en forma de gel per la temperatura que tenia aqueix dia l'atmosfera, tenint en compte que a uns 10 mil metres d'altura la temperatura pot arribar als 55 graus davall de zero", digué el professional a Ràdio Amanecer de Reconquesta. Amb relació a què begueren aqueix líquid, Fabrissín opinà que no creu que tinguin problemes o conseqüències. "nosaltres -indicà- estiguérem entrevistant aquestes persones i alguns ingeriren això però en petites proporcions ja que el líquid en la seva majoria és desodorant, substàncies amoniacals i rebuigs humans però en baixa concentració", agregà.

No es massa estrany que fets com aquests passin, però les companyies d’aviació sempre neguen ser responsables d’aquest gel anomenat blau, per problemes d’imatge i d’assegurances.

Annex. Resultats de l'anàlisi:

La substància és de color blau verdós.
Olor: sui generis
Densitat: 1.006
Pes específic: 1.3350
Matèria orgànica: positiu
Contingut de creatinina: positiu.
Contingut d'urea: positiu.
Contingut de sucres: negatiu.
Contingut de proteïnes: positiu.
Examen bacteriològic: positiu. S'observen bacils i cocos de diverses classes.
Cultiu: positiu per a gèrmens comuns (enterobacteris)

Font: Agències i http://www.reconquista.com.ar


This page is powered by Blogger. Isn't yours?