<$BlogRSDUrl$>

dissabte, d’abril 30, 2005

Còctel afrodisíac de granotes a Perú

Unes 4.000 Granotes es va salvar de ser l'ingredient secret d'un popular "còctel afrodisíac" a Perú, en ser trobades camuflades en un frigorífic d'un dogal de Llima, digué el dijous una autoritat edil.

"Estàvem revisant els frigorífics i en això saltà una granoteta que s'havia escapat. N’hi havien unes 5.000 Granotes en grans caixes, moriren mil per aqueixes condicions i després del trasllat," digué una portaveu de la Municipalitat de Llima que participà en el decomís dels batracis.

Les granotes van ser traslladades per les autoritats sanitàries fins a la piscina de la municipalitat i semblava una "enorme estora gelatinosa cobrint-la," fins que la policia ecològica les tornà al seu hàbitat en els Andes, agregà.

Als carrers de Llima es ven aqueix còctel. Els que el fabriquen posen les granotes en galledes amb aigua i enfront dels consumidors les esquarteren, a vegades sense treure'ls la pell, i les liqüen amb mel i maca, arrel andina energizant de Perú.

"No és que prenent un gotet del ponx de granotes fabricaràs bessons i et convertiràs en un supermascle," digué el cap de laboratori edil de Llima, Luis Vallejo, a Reuters.

Les granotes, de l'espècie TELMATOBIUS, estan en estat "vulnerable" –un pas abans d'estar en perill d'extinció– i els seus captors les tragueren del seu hàbitat en les glaçades llacunes de les zones andines de Puno i Arequipa, a més de 3.500 metres sobre el nivell del mar, per a vendre-les en Llima.

"És un idea folklòrica, perquè els vellets que prenen el còctel han de saber que fins ara no està científicament demostrat que les granotes continguin substàncies que estimulen els òrgans reproductors ni la gana sexual," explicà Vallejo.

Són altres ingredients que conté el còctel com la maca, arrel que sí que té substàncies estimulants, que podrien produir "potents efectes" però després de mesos de consum diari, agregà.

Reuters. 29 d'abril de 2005


This page is powered by Blogger. Isn't yours?