<$BlogRSDUrl$>

divendres, de març 25, 2005

Un ritual a base d'arròs predigué un terratrèmol al Japó

TÒQUIO.

Un ritual a base d'arròs celebrat en un santuari sintoista mil·lenari predigué cinc dies abans el violent terratrèmol que el diumenge sacsejà el sud de Japó, declarà aquest dilluns un religiós.
Durant la cerimònia ritual basada en la interpretació d'un brou d'arròs, el santuari de Chiriku Hachimangu de la ciutat de Miyaki, a l'illa de Kyushu, advertí de la possibilitat que el dimarts hi hagués un nou sisme en una regió generalment poc vulnerable de l'arxipèlag.
Una tassa de brou d'arròs va ser posada a assecar el 26 de febrer a l'altar de l'antic santuari, construït fa 1.200 Anys, i un endeví l'examinà el 15 de març per a interpretar-lo conforme a la tradició.
"Enguany fou un bon brou, brillant a la superfície i sense massa verdet. Però vaig veure una esquerda inusual", digué el cap religiós del santuari, Masahiro Higashi.
Després d'haver consultat amb l'endeví, declarà a la població local que l'any seria dolç però que "havien de ser prudents i estar preparats per a terratrèmols".
El terratrèmol del diumenge 20 de marc fou el més fort registrat a l'illa de Kyushu des de 1997. Abastar una magnitud 7 en l'escala Richter, i deixà un mort i mig miler de ferits, segons l'últim balanç.

AFP, 21-03-2005


This page is powered by Blogger. Isn't yours?