<$BlogRSDUrl$>

divendres, de març 25, 2005

Mor l'autoproclamat 'papa' Clemente d'El Palmar de TroyaJULIA CAMACHO
SEVILLA

Envoltat pels seus acòlits, i enmig d'un mutisme absolut, el conegut com a papa Clemente va morir dilluns cap a les tres de la tarda al seu retir d'El Palmar de Troya, una pedania pròxima a la localitat sevillana d'Utrera. Clemente Domínguez Gómez es va fer conegut a finals dels anys 70 al promoure una peculiar escissió de l'Església catòlica, creant l'Orde dels Carmelites de la Santa Faç i autoproclamant-se papa Gregori XVII.

Encara que no ha transcendit la causa oficial de la seva mort, la defunció ha estat confirmada pel Registre Civil d'Utrera i per l'alcalde de la pedania, Manuel García Alonso, i s'esperava que les restes mortals siguin sepultades en les pròximes hores a la basílica, tal com s'ha sol.licitat en el permís d'enterrament. El cos, col.locat en un altar de pedra en un lloc preferencial i vestit de blanc, ha estat vetllat durant tot el dia pels seus seguidors.

Els rumors sobre la mort del papa Clemente, de 59 anys i cec a causa d'un greu accident sofert el 1976, van començar dilluns a la tarda mateix, quan es va impedir l'entrada als habitants de la zona que, tradicionalment, van per Setmana Santa a contemplar les desfilades processionals que s'organitzen al voltant de la Basílica d'El Palmar de Troya, el Vaticà particular dels Carmelites de la Santa Faç, i per les quals arriben a cobrar fins a 56 euros, segons alguns visitants.

Alguns veïns van comentar que durant tota la nit es va percebre "molt moviment als voltants de l'església" i que dimarts al matí a primera hora "es va sentir com cridaven a missa, per a la qual cosa hi havia fins i tot una banda de música, fet que no era habitual", relata María, una noia d'El Palmar.

ENVOLTAT DE NENS

Encara que ningú va voler confirmar oficialment la mort del sant pare, com l'anomenaven els seus seguidors, diversos membres de l'orde religiós van ser vistos a les floristeries d'El Palmar encarregant grans corones de flors.

Però ahir al migdia es va confirmar el que ja era un secret a crits, i va ser ratificat per alguns dels portants, que van afirmar haver vist el cos del papa Clemente amortallat i en un taüt de pedra. Coronat amb una mitra, el cadàver estava envoltat per una colla de nens que resaven agenollats.

Desenes de seguidors, especialment estrangers, amb la cara compungida i l'escapulari propi de l'orde de la Santa Faç, i cobertes amb mantellines negres en el cas de les dones, s'anaven acostant a les portes de la basílica. Tots els visitants complien escrupolosament les normes de vestimenta de l'orde per poder accedir al temple. Sacerdots de l'orde arribats d'altres localitats --fins i tot des dels EUA-- impedien que els periodistes poguessin parlar amb ells, mentre que els porters desmentien la notícia a través de la porta entreoberta, perquè tampoc es poguessin captar imatges del que passava a l'interior del recinte, i es limitaven a respondre amb un lacònic "avui no hi ha visites".

El Periódico de Catalunya, 23 de març de 2005, pàg. 30.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?