<$BlogRSDUrl$>

dijous, de febrer 17, 2005

El Fòrum de Debats de Catalunya organitza a Vic una conferència sobre Espiritisme

El Fòrum de Debats organitza aquest divendres, 18 de febrer, a les 8 a l'Espai B del Museu de l'Art de la Pell de Vic, una conferència amb el títol de "L'Espiritisme a Catalunya o les paradoxes de la modernitat" que tractarà dels orígens de l'espiritisme català a mitjans del segle XIX i la seva evolució durant una gran part del s. XX. així com de la seva relació amb els moviments socials més avançats de l'època (anarquisme, emancipació de la dona, lliurepensament, antimilitarisme ...).
Cal dir que l'espiritisme català, entre 1860 i 1939, fou un dels moviments socioreligiosos rupturistes més destacats d'Europa i, també, un dels més reprimits, el que potser explica que actualment sigui força ignorat fins i tot per historiadors i altres especialistes.
La conferència anirà a càrrec de Gerard Horta, doctor en Antropologia per la Universitat de Barcelona, d'on és professor, i un dels màxims especialistes en la qüestió. Ja ens en va donar importants pistes en el llibre De la mística a les barricades (Proa: 2001) amb el qual va obtenir el premi Carles Rahola d'assaig del 2001 i va aprofundir el tema de manera exhaustiva en la seva tesi doctoral publicada amb el títol de Cos i revolució (Edicions de 1984: 2004).
Horta també ha publicat tres llibres de poemes, col·labora en el suplement de Cultura del diari Avui i darrerament ha publicat l'assaig L'Espai dos (Edicions de 1984:2004) que és una crítica demolidora del Fòrum 2004 de Barcelona des d'una perspectiva antropològica.

Una notícia de VilaWeb.cat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?