<$BlogRSDUrl$>

diumenge, d’agost 10, 2003

Mallorca també cau en la superstició i té una associació de traficants de misteris

A Mallorca l’any 1999, es va crear l'Associació de Parapsicòlegs de Balears, també denominada Vere (Valor, Esforç i Reorganització Energètica). Una organització que acull actualment a un total de 40 socis, entre professionals i «simpatitzants», i que pretén, entre altres objectius, «donar assessorament fiscal i legal als professionals del sector», segons explica la seva presidenta, Loli Rivera. I és que, afegeix, «abans qui volia estar ben assessorat havia de fer-ho a través de la Federació Espanyola de Parapsicologia i Ocultisme, a Barcelona, o la Societat Espanyola de Parapsicologia i Sofrologia, que funcionava només en Internet».

Però si ja no cal desplaçar-se fins a Barcelona o connectar-se a la xarxa per a rebre assessorament, ara, aclareix la Loli, «tampoc es pot anar per lliure, sobretot si això contribueix a mantenir la desconfiança que a molta gent desperta aquesta disciplina».

«Hi ha molta gent sense escrúpols en la nostra professió», continua la Loli, «persones que utilitzen els seus coneixements i poders, reals o fingits, per a explotar els usuaris cobrant pels seus serveis preus realment abusius. Davant d'aquesta situació, la nostra obligació és entrar en contacte amb aquestes persones i fer-los complir el nostre codi de deontologia, que estableix uns barems econòmics i unes normes. També els brindàrem la possibilitat de federar-se amb nosaltres, prèvia constatació de els seus dots per descomptat».

Perquè Loli no nega que en açò de la Parapsicologia, com en totes les coses, existeix també molt de fantasma.

Una altra de les avantatges que ofereix l'existència a les illes d'una entitat d'aquestes característiques, és que permet als seus membres reciclar-se amb tota classe de cursos i seminaris d'actualització professional. Una possibilitat res menyspreable si es té a compta que, a causa del recel científic que embolica aquesta disciplina, la Parapsicologia no compta avui amb uns estudis superiors, sinó que són precisament les pròpies associacions les encarregades de formar i acreditar el seu personal.

«Per a setembre tenim Cursos de Miracles i Reiki, no sols per als socis sinó també per al públic en general. Al final de cada curs, els participants rebran un diploma que acreditarà els coneixements adquirits i que tindrà validesa en qualsevol lloc de la geografia Espanyola», explica la presidenta de Vere.

Aquests serveis es complementaran amb xerrades sobre els més variats temes i consultes espirituals a través del Tarot, l'Oracle Xinès i els astres, entre altres sistemes endevinatoris.

Però el millor arribarà aquest mes: de l'11 al 25 d'agost visitarà l'illa Cipriano Zurita, un xaman «de gran prestigi» a què l'associació conegué en dates passades després d'una visita a les Serralades Blanques del Perú. Segons la Loli, el Cipriano donarà algunes xerrades sobre xamanisme en la seu de l'associació -ubicada en el número 18 B del carrer Vicente de Paul de Palma- i després de localitzar alguna muntanya de l'illa «amb energies favorables farà projeccions astrals i curacions miraculoses». «El Don Juan» de l'escriptor Carlos Castaneda se'ns quedarà curt

.

Un regal extraordinari

No és la primera la vegada que l'associació rep una visita tan honorable. El passat mes de juliol la seva seu acollí a «un dels homes que més ha fet en la divulgació de la Doctrina Espirita en el món», el brasiler Carlos Roberto Competí, que «ens féu l'extraordinari regal d'una conferència gratuïta», segons recorda Pepa Robles, tresorera de l'associació.

Ningú millor que ella per a apreciar en tota la seva grandesa el valor de semblant gest: Pepa, a més de l'Oracle Xinès i la tècnica del Reiki, estudia la Doctrina Espirita.

Ja es trobava a faltar una societat com Vere a Mallorca, perquè fantasmes potser no hi ha molts (o no es deixen veure), però el que són platets voladors.

La Loli ens recorda una fotografia presa fa alguns anys per un mecànic de Sóller, un cert Pep Climent, i publicada en un diari local. La instantània en qüestió representava un OVNI eixint de mar, i va ser presa just la vigília de què es té com l'esdeveniment més important en la història de la ufologia espanyola, ocorregut l'11 de novembre de 1979: la proximitat d'un OVNI a un avió comercial en el que viatjaven 109 passatgers.

«Més de 50 persones veren des de terra el misteriós objecte, que fins i tot més tard eludí a un caça de l'exèrcit. Dies després l’Exercit de l'Aire li confiscà els negatius a Pep Climent», relata la Loli.

.Per descomptat que la cosa té tela; sobretot si pensem en aquelles teories que defensen l'existència d'una base d'ovnis sota les aigües de Sóller i en els misteriosos sorolls submarins que des de fa alguns anys escolten els pescadors d'aquesta localitat.

A partir d’un article de Dowglas Reyes, El Mundo / El Dia


This page is powered by Blogger. Isn't yours?