<$BlogRSDUrl$>

dimarts, d’agost 06, 2002

S'expedient X: sorolls submarins a Mallorca

Des de fa uns mesos els submarinistes que se submergeixen en les aigües de la costa nord de l'illa de Mallorca senten estranys sons, dels quals desconeixen l'origen. Provenen del fons, entre l'illa de sa Dragonera i el cap de Formentor. Segons els testimonis, és un so agut, que es repeteix amb una freqüència d'entre sis i set segons i que és similar al soroll que faria un tub metàl·lic que caigués al terra. Els aficionats als ovnis, ja es freguen les mans.

Fa molt de temps que els ufòlegs creuen que davant la costa de Sóller, entre la punta Cala Roja i es Morro de sa Vaca, a un quilòmetre mar endins, possiblement dins una fossa marina, hi ha una base submarina d'ovnis. Però de moment no hi ha proves que els E.T. hagin decidit instal·lar-se a Mallorca. Els més pragmàtics tenen altres hipòtesis, que són també prou curioses. Hi ha qui creu que el soroll correspon als treballs de prospecció d'una plataforma petroliera davant la costa de Tarragona, però això sembla impossible perquè el soroll s'hauria de sentir des d'altres indrets. Hi ha qui diu que podria ser conseqüència de les obres de construcció d'algun edifici a l'illa.

D'altres opinen que simplement són les onades que entren dins una cova. Mentre s'espera que s'investigui el tema, jo m'inclino a pensar que els sorolls provenen dels intents d'engegar el Turbocat, que en el fons és un altre expedient X.

Josep Martinoy, El Punt


This page is powered by Blogger. Isn't yours?